7 Yıllık Hasret Bursa’da Bitti: Alman Anne Rebecca, “Nazar”ına Kavuştu!

Almanya'da babası tarafından kaçırılan ve Bursa'da bir harabe evde 7 yıl boyunca saklanan küçük Nazar, hukuk mücadelesini kazanan annesi Rebecca S. ile ülkesine dönüyor. DNA testiyle tescillenen annelik sonrası, Bursa Çocuk Evleri’nde duygu dolu anlar yaşandı.

Bursa’da yıllardır süren bir dram, adaletin yerini bulmasıyla mutlu sonla noktalandı. Henüz 1 yaşındayken babası Umut K. tarafından Almanya’dan kaçırılan ve öldüğü yalanıyla annesinden koparılan Nazar S. (8), 7 yıllık esaretin ardından annesi Rebecca S.‘ye teslim edildi.

Özel Ekip 7 Yıllık Gizemi Çözdü

Olay, baba Umut K.’nın hayatını kaybetmesinin ardından Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyayı derinleştirmesiyle aydınlandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan 6 kişilik özel ekip, 300 saatlik kamera görüntüsü ve teknik takip sonucunda küçük Nazar’ın, babaannesi tarafından bir harabe evde tutulduğunu saptadı. Mart ayında düzenlenen operasyonla kurtarılan Nazar, devlet korumasına alınmıştı.

DNA Testiyle Gelen Adalet: %99,99 Uyum

Oğlunun hayatta olduğunu öğrenince Almanya’dan Bursa’ya gelen Rebecca S., yapılan DNA testiyle anneliğini kanıtladı. Test sonuçlarının %99,99 uyumlu çıkmasının ardından Mustafakemalpaşa Aile Mahkemesi, küçük Nazar’ın velayetini anneye vererek, çocuğun mutat meskeni olan Almanya’ya iadesine karar verdi.

“Kardeşine Kavuşacak”

Dün akşam saatlerinde avukatı Sevilay Demirsu ile birlikte Bursa Çocuk Evleri‘ne gelen Alman anne Rebecca S., büyük bir heyecan yaşadı. Teslim işlemleri öncesinde kısa bir açıklama yapan anne, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Nazar’ın Almanya’da bir kardeşi var. Şimdi ona kavuşacak. Birlikte uyum içerisinde ve çok mutlu bir hayat süreceğiz. Bu anı 7 yıldır bekliyordum.”

Yurt Dışı Yasağı Kaldırıldı

Mahkeme kararıyla birlikte Nazar S. üzerindeki yurt dışına çıkış yasağı ve pasaport alma engeli de resmen kaldırıldı. 7 yıl sonra öz annesinin kokusuyla tanışan küçük Nazar’ın, işlemlerin tamamlanmasının ardından annesiyle birlikte Almanya’ya uçması bekleniyor.

Exit mobile version