AK Partili Kurtulmuş’tan EYT açıklaması: Son dokunuşlar…

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk’ten Dicle Canova’ya gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili Kurtulmuş’tan EYT açıklaması: Son dokunuşlar…

AK Partili Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle;

EYT İLE İLGİLİ SON DURUM NEDİR?

Hükümetin de AK Parti’nin de masasında olan bir konudur. Bütün teknik detaylar Çalışma Bakanlığımız tarafından yapıldı. Artık son noktaya gelinmiştir. Meclis takvimiyle de ilgili bir mesele. Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklayacaktır. Son dokunuşlar yapıldı. Hızlı bir şekilde yasalaşması gündemde.

Emeklilikle ilgili 3 şey biliyorsunuz; yıl, prim ve yaş meselesidir. Burada hem beklentileri karşılayabilecek hem rasyonel adımlar atılacak. Teknik bir konu, istenilenler neler, onları biliyoruz.

ASGARİ ÜCRET İÇİM HANGİ RAKAM GÜNDEMDE?

Resmi rakam söyleyemem, ilk toplantı bugün yapılacak. iş veren ve işçi kesimi herkes kendi tekliflerini gündeme getirecek. Makul bir asgari ücretin getirilmesi için çalışılacaktır. Vatandaşı hayat pahalılığına ezdirmemek.

Rakamları söylemem. Alım gücünün artırılması en temel önceliğimizdir. Rakamları ortaya koyarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmek doğru değildir. İşsizliğin daha aşağı çekilmesi hükümetin önceliklerindendir. Türkiye’de asgari ücret ortalama ücret anlamına gelmiştir. Ümit ediyorum; ‘Oldu’, ‘İyi oldu’ denecek bir ücret olacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir