Almanya ilk gaz tasarrufu testinde başarısız oldu

Almanya’da tüketicilerin gaz harcaması havaların soğuduğu Eylül ayının son haftasında beş yıllık ortalamanın üzerine çıktı. Enerji düzenleyicisi ülkeyi, “Kışın gaz sıkıntısından kaçınmak zor olacak” diyerek uyardı.

Almanya ilk gaz tasarrufu testinde başarısız oldu

Almanya’nın enerji düzenleyicisi Federal Şebeke Ofisi Bundesnetzagentur’a göre, Alman hane halkı ve küçük işletmeler, doğal gaz tüketimini 19-25 Eylül arasındaki haftada beş yıllık ortalamanın yüzde 14,5 üzerinde artırdı.

Artış, kuzeybatı Avrupa’da sıcaklıkların 30 yıllık ortalamanın altına düşmesiyle bu yılki ilk soğuk algınlığına denk geldi. Ancak düzenleyici, “ Gaz kıtlığını önlemek için gereken tasarruf, sıcaklıklardan bağımsız olarak sağlanmalı.” uyarısında bulundu.

Almanya’da özel sektör, gaz tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ını temsil ediyor ve çoğunlukla gazı ısıtma için kullanıyor.

Bundesnetzagentur önümüzdeki aylarda gaz sıkıntısı yaşamamak için tüketimin en az %20 oranında azaltılması gerektiğini kaydetti.

 

Bundesnetzagentur Başkanı Klaus Müller “Geçen hafta hane ve işyerlerinin gaz tüketimi, önceki yılların ortalama tüketiminin oldukça üzerinde gerçekleşti. Bu haftanın rakamları bu nedenle fazla. özel sektörde de önemli tasarruflar olmadan, kışın gaz sıkıntısından kaçınmak zor olacak.” yorumunda bulundu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir