Balıkçı teknelerine dijital takip

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2026 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2026 13:20
https://www.normhaber.com/
Kırklareli’nde 19 metre ve üzeri balıkçı tekneleri için yeni bir dönem başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, balıkçı gemilerinin denizdeki hareketlerinin anlık olarak takip edilmesini sağlayan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) cihazlarının montajı gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Küresel Çevre Tesisi Projesi kapsamında temin edilen cihazlar, Karadeniz’e kıyısı bulunan Demirköy ilçesine bağlı İğneada ile Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldelerindeki balıkçı teknelerine ücretsiz olarak takıldı.
BAGİS sayesinde sisteme dahil edilen teknelerin denizdeki konumları anlık olarak izlenebilecek. Böylece balıkçılık faaliyetlerinin daha etkin şekilde takip edilmesi ve denizlerdeki kaynakların sürdürülebilir şekilde korunmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Yeni uygulamayla birlikte balıkçı teknelerinin denizdeki hareketleri teknolojik altyapı üzerinden takip edilirken, balıkçılık faaliyetlerinin kontrol ve denetiminin de daha etkin yürütülmesi hedefleniyor.