Ankara’da ağaçlık alanda yangın çıkaran şahsı görüntüleyen görgü tanığı o anları anlattı

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2026 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2026 17:58
https://www.normhaber.com/
Ankara’da ağaçlık alanda yangın çıkaran kişiyi cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen İbrahim Ateş, yangının çok hızlı büyüdüğünü belirterek, "Şahıs bilinçli yaktı. Şahsı tişörtünden ve pantolonundan tarif ettim. Biz vatani görevimizi yaptık" dedi.
Ankara’da dün akşam saatlerinde yangın çıkardığı belirlenen şahsı cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen İbrahim Ateş, olay anını anlattı. Ateş, bölgede video çektiği sırada şahsın farklı noktalarda ateş yaktığını gördüğünü belirterek, yangının büyümesi üzerine itfaiyeye haber verdiğini ve müdahale için bölgeye gittiğini ifade etti.

"Yangını söndüreceğini düşündüm ama ikinci yeri yakmaya başladı"
Olay günü gezmek ve sosyal medyada video paylaşmak için bölgede bulunduğunu belirten Ateş, "Türbe mevkiinde hava almaya çıkmıştım. Sosyal medya için video çekerken bir şahsın mangal yaktığını gördüm. Şahsın yangını söndüreceğini düşündüm ama oradan kalktı, başka yere oturup ikinci yeri yakmaya başladı. Sonrasında üçüncü yeri yakmaya başladı. Elimde bir kanıt olsun, jandarmaya, polise göstereyim diye videoyu çekmeye devam ettim. Sonra baktım yangın başını aldı gidiyor, hemen itfaiyeyi aradım. Yangına müdahale etmek için hemen arabaya atladım, aşağı indim" diye konuştu.

"Yangın çok hızlı büyüdü"
Gece saat 02.30’a kadar karakolda ifade verdiğini ve şahsın kıyafetleri ile eşkalini tarif ettiğini aktaran Ateş, "Ben şahsı yakalamak için aşağı doğru gittiğimde oralar zaten tutuşmuş, yollar kapanmıştı. Öbür tarafa arabayla gittiğimde yollar yangından dolayı kapanmıştı. Biz de arabaları patlar diye bıraktık, yangının arasında kaldık. O sırada itfaiye geldi, itfaiyecilere yardım ettik. Saat 23.00’’a kadar itfaiyecilere yardım ettik. Yangın çok hızlı büyüdü. Şahıs bilinçli yaktı. Karakolda gece saat 02.30’a kadar ifade verdim. Şahsı tişörtünden ve pantolonundan tarif ettim. Biz vatani görevimizi yaptık" şeklinde konuştu.