Başvuru ücreti iade edilmiyor! Schengen vizesi çileye dönüştü

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek için gereken Schengen vizesini alabilmek artık tam bir çileye dönüştü. Ödenen onca ücrete, uzun bekleme sürelerine rağmen olumsuz yanıt alanların sayısı katlanarak artıyor. Tatil, iş planları altüst oluyor.

Başvuru ücreti iade edilmiyor! Schengen vizesi çileye dönüştü

10 haftaya kadar uzayabilen bekleme süreleri, toplanan sayısız evrak, ortalama 3 bin lira turarında vize başvuru ücreti…

Gereken tüm işlemler, ödemeler yapılıyor ancak Schengen vizesi almak isteyenler son dönemde Avrupa ülkelerinden sık sık ret yanıtı alıyor.

Ödenen ücret de iade edilmiyor.

Konsolosluklarla yapılan görüşmelerdeyse taleplerin yoğun olmasından kaynaklı başvuruların ileri tarihe sarktığı söyleniyor. Diğer sebepse gidenlerin geri dönmemesi nedeniyle araştırmaların daha hassas olduğu.

Turizmci Barış Meletlioğlu, ”Bizim tarafımızdan da ciddi sorun yaratıyor çünkü acente aracılığı ile başvuru yapan misafir, ‘Ben ödemeyi size yaptım ben paramı geri istiyorum’ diye Tüketici Mahkemeleri nezninde para iadesi talebinde bulunuyorlar” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Meletlioğlu, vize başvurusunun minimum 3 ay öncesinden yapıldığı takdirde çoğunlukla sıkıntı yaşanmadığını da söyledi.

Turizmcilerse artık çoğunlukla vizesiz ülkelere tur düzenliyor.

Meletlioğlu, ”Daha öcne referans mektubu veya davetiye almak işlemeleri hızlandırıyordu ama bu süreçte refetans mektubu da işlemleri daha öncelikli hale getirmiyor” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir