Norm Haber

Bursa’da kentsel dönüşüm muamması… Vatandaş anahtar bıraktı!

Bursa'da 7 yıldır çözüme kavuşmayı bekleyen İstanbul Caddesi dönüşümü ile ilgili geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahiplerine atılan mesaj konusunda belirsizlik sürerken, Beşyol'daki Kentsel Dönüşüm Ofisi önüne gelen vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istedi.

Bursa’da 7 yıldır çözüme kavuşmayı bekleyen İstanbul Caddesi dönüşümü ile ilgili geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahiplerine atılan mesaj konusunda belirsizlik sürerken, Beşyol’daki Kentsel Dönüşüm Ofisi önüne gelen vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istedi.

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe döneminde başlayan ve henüz tamamlanamayan İstanbul Caddesi dönüşümünde yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahiplerine “Kıymetli Haksahipleri, Bursa ili Osmangazi ilçesi Beşyol Kavşağı Çevresi Kentsel Dönüşüm Alanında kalan hak sahipleri ile yapılan görüşmeler neticesinde; 3’de 2 çoğunluk sağlanmıştır. Bu nedenle;15 günlük süre içerisinde müracaat edilmemesi ve görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması durumunda; Taşınmazınız 6306 Sayılı Kanun kapsamında Açık Artırma Usulü İle Satışı yapılacaktır.
Tarafınıza tebliğ olunur” mesajı gönderilmiş, daha sonra bu mesajın ‘yanlışlıkla’ gönderildiği öne sürülmüştü.

Yaşanan bu olay üzerine Beşyol’daki Kentsel Dönüşüm Ofisi önüne gelen vatandaşlar anlaşma sağlanamamasını protesto ederek ofisinin önüne anahtar bıraktı.

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, ‘şuyulandırmayı durdurma’ davalarının devam ettiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin yerlerimize biçtiği değer çok az. Bize gösterilen bölgede ise fiyatlar çok pahalı. Burası Bursa’nın en değerli alanlarından biri. Konunun bizi mağdur etmeyecek şekilde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.