Norm Haber

BursaRay Görükle’ye uzanıyor: 3 istasyon eklenecek

Bursa'da şehir içi raylı ulaşım sistemi BursaRay'ın, 3 istasyon eklenerek Görükle'ye kadar uzatılması planlanıyor. 3 kilometrelik hat için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından olumlu yanıt geldi.

Bursa’da Kestel’den Emek ve Uludağ Üniversitesi’ne kadar uzayan BursaRay’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması projesi başladı. Sırada BursaRay’ın Uludağ Üniversitesi’nden Görükle’ya uzatılması var.

Konuyla ilgili gelişmeleri bugünkü köşesine taşıyan Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, projenin Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ve  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan arasındaki görüşmelerde ele alındığını yazdı.

Sürecin Temmuz 2020’de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’u ziyaretiyle başladığını aktaran Yılmaz, şu bilgileri verdi:

“Bursaray’ı BUÜ İstasyonu’ndan Görükle’ye uzatacak 3 istasyonlu ve 3 kilometrelik hat için Ulaştırma Bakanlığı’ndan destek isteğine olumlu cevap veren Bakan, geçen ay Bursa ziyaretinde de Görükle Metrosu’nu üstlendikleri bilgisini paylaştı.”