Norm Haber

CHP Nilüfer’den bilboard saldırılarına tepki

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir’in billboardlardaki seçim afişlerine çirkin saldırı düzenlendi. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, ‘Bu saldırılar Nilüfer’deki barış ortamını bozmaya yönelik saldırılardır. Biz bu saldırılara alet olmayacağız. CHP Nilüfer örgütünün Nilüfer’in her yerini bayraklarla donatacak gücü vardır’ ifadelerini kullandı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı, Nilüfer’de bulunan bazı billboard ve seçim çadırlarına yapılan saldırı hakkında CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gerçekleşen basın açıklamasına CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Bursa Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin katılım gösterdi.

ÖZGÜR ŞAHİN’DEN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ
Özgür Şahin, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında CHP’nin afişlerine yapılan saldırıya tepki göstererek, Seçim Kurulu kararlarına uyulmadığına dikkat çekti.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili aldığı karar gereği açık yerlerde propagandanın ne şekilde yapılacağı detaylı olarak belirlenmiş ve tüm siyasi partilerle paylaşılmıştır. Bu karara göre seçim büroları, kura ile belirlenmiş billboardlar, il, ilçe başkanlıkları dışında görsel propaganda kesinlikle yasaktır. 9 Şubat 2024 tarihinde, kullanılacak billboardlar siyasi partilere kura ile tahsis edilmiştir. Ancak kurayla belirlenen yerler dışında ana arterlerde bayraklama yapıldığı ayrıca bu kura kapsamına girmeyen Büyükşehir Belediyesi’ne ait panolarda AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının reklamının yapıldığı görülmüştür. Yaptığımız itirazlar sonucunda 24 Şubat 2024 tarihli ilçe seçim kurulu kararında net olarak Nilüfer İlçe Seçim Kurulu’nca belirlenen billboard yerleri dışında asılan siyasi reklam amaçlı her türlü malzemenin kurulun ayrıca karar almasına gerek olmaksızın masraflarının ilgisinden tahsil edilmek üzere toplatılmasına karar verilmiştir. Gerekli tebligat hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de ilçe belediyelerine tebliğ edilmiştir. Ancak buna rağmen uzunca bir süredir bu propaganda malzemeleri toplatılmamıştır. Ancak ne yazık ki bu kanunsuz durum bir türlü son bulmamıştır. Bunun üzerine yaptığımız itiraz neticesinde 18 Mart 2024 tarihinde İlçe Seçim Kurulu kararıyla kanunda belirtilen alanlar dışında siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin asılmasının, yapıştırılmasının veya teşhirinin yasak olduğuna aksi halde bu ilan ve reklamların kaldırılacağına dair bir karar daha alınmıştır. Bu kararın ardından gerekli mercilerin tümüyle bir kez daha görüştük. Ancak ne yazık ki yine sonuç alınamadı ve göz göre göre suç işlenmeye devam edildi. Bunun üzerine 3. kez seçim kuruluna başvurduk. 20 Mart 2024 tarihinde alınan kararla bütün süreç açıklanmış olup tüm siyasi parti ve adaylara ait reklam, propaganda malzemesi ve benzeri içeriklerin gecikmeye mahal vermeden Nilüfer 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararı gereği ivedilikle kaldırılmasına yönelik bir karar daha alınmıştır.
Dün itibarıyla Nilüfer genelinde bu tip propaganda malzemeleri yetkili kurumlar tarafından toplanmaya başlandı. Bu gelişmeden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin yasal olarak adaylarıyla ilgili kullandığı billboardlara çirkin saldırılar düzenlenmiştir.”

‘BARIŞ ORTAMININ BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’
Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Şahin, “Ayrıca izinleri alınmış seçim propaganda stantlarımız çadırları ile birlikte billboardlara yapılan saldırı ile eş zamanlı olarak yağmalanmıştır. Bununla da ilgili yasal işlem başlatılacaktır. Bu saldırılar Nilüfer’deki barış ortamını bozmaya yönelik saldırılardır. Biz bu saldırılara alet olmayacağız. CHP Nilüfer örgütünün Nilüfer’in her yerini bayraklarla donatacak gücü vardır. Ancak biz seçim sürecini kanunlara uygun şekilde sürdüreceğiz. Barış ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

CHP’nin afişlerine yapılan saldırıya tepki göstererek, Seçim Kurulu kararlarına uyulmadığına dikkat çeken CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Her kesim kararını vermiş 31 Mart gününü bekliyor. Tüm bu yapılanlara sandıkta herkes cevabını verecek. Biz Bursalılara güveniyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden hareket ettiğimiz Nilüfer’de böyle bir saldırı ile karşılaşmak hepimizi üzdü. Biz sakin olmak zorundayız, biz yasayı yönetmeyi biliyoruz onlara uyar gerekliliğini yerine getiririz. Bu saldırıyı kınıyorum Bursalılar da bu saldırıya 31 Mart’ta fazlasıyla verecektir” ifadelerini kullandı.

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, ‘Nilüferli halkımız çevreyi kirleten bu tarz insanlara gerekli sevabı sandıkta verecektir. Seçime kadar hep birlikte sakin kalarak dayanışmamızı sürdürerek birlikte yürüyeceğiz’ dedi.