Dünyanın ilk uzay oteli 2025’te açılıyor

Kaliforniya merkezli Orbital Assembly Corporation (OAC), dünyanın ilk uzay otelini 2025 yılında hayata geçirmeyi planlıyor.

Dünyanın ilk uzay oteli 2025’te açılıyor

Uzayda tatil yapmak artık hayal olmaktan çıkıyor. Kaliforniya merkezli The Gateway Vakfı’na bağlı Orbital Assembly Corporation, (OAC) iki uzay istasyonu kurarak turistlerin konaklayabileceği bir otel projesini 2025 yılında uygulamaya koyacaklarını duyurdu.

Dünyanın ilk uzay oteline ev sahipliği yapmaya hazırlanan OAC, 28 kişilik kapasiteye sahip olan Pioneer Station‘ı 2025 yılında açmaya hazırlanıyor. Voyager Station adındaki daha büyük istasyon ise 400 kişi ağırlayacak ve 2027 yılında ilk konuklarına ev sahipliği yapacak.

Orbital Assembly Corporation

Daha önce yaptıkları açıklamada ilk istasyonun 2027 yılında açılacağını duyuran şirket, tarihi 2025 yılına çekti. CNN’in haberine göre şirketin turistlere hem ofis hem de konaklama sağlayan ‘iş park’ları yapması bekleniyor.

İNSANOĞLU UZAYDA YAŞAYACAK

Şirketin Operatör Müdürü Tim Alatorre “Amacımız her zaman olabildiğince çok fazla insanın uzayda yaşamasını, çalışmasını ve gelişmesini sağlamaktı” dedi. Alatorre, Pioneer istasyonunun yapay yerçekimine sahip olacağını ve insanların uzay deneyimini doruklarda yaşayacağını dile getirdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir