İlk yerli yangın söndürme helikopteri ‘Nefes’ alevlere nefes aldırmadı

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2026 01:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2026 01:20
Kaynak: İHA
İlk yerli yangın söndürme helikopteri ‘Nefes’ alevlere nefes aldırmadı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde akşam saatlerinde başlayan orman yangını havanın kararması nedeniyle hava müdahalesi sadece TUSAŞ tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) envanterine kazandırılan ilk yerli yangın söndürme T-70 helikopteri tarafından yapıldı.
Yanan sahanın denize yakın olması nedeniyle yer ekiplerinin alevlerle müdahalesinde önemli rol oynayan Nefes helikopteri, yangının kontrol altına ılınmasında önemli rol oynadı. 2,5 ton su taşıma kapasitesi ile özellikle gece rüzgarın etkisi ile parlayan alanlarda alevlerin önünün kesilmesinde Nefes helikopteri önemli rol oynadı.

‘Nefes’ ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti
Tek seferde 2 buçuk ton su taşıma ve atabilme özelliğine sahip ‘Nefes’ helikopteri, gelişmiş gece görüş sistemleri (NVG) sayesinde uygun şartlarda gece görev yapabilme kabiliyetine de sahip olan ‘Nefes’ helikopteri özellikle Muğla ve çevresi başta olmak üzere ülkemizdeki orman yangınlarıyla mücadelede aktif olarak görev alıyor. Nefes helikopterinin ismi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.