Özgür Çelik, "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2026 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2026 12:58
Kaynak: İHA
Özgür Çelik, "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi
Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinin ardından meclis üyesi Ayhan Aydın hakkında yaptığı açıklamaları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.
Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinin ardından Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Ayhan Aydın hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere adliyeye geldi. Çelik, ifade işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Bugün verdiğimiz ifade son iki yıldır yaşanan gelişmelerden bağımsız değildir"
İfade vermek üzere adliyeye geldiğini belirten Çelik, "Kamuoyuna yansıdığı gibi bir belediye meclis üyesiyle yaşanan diyaloglar noktasında bir soruşturma açıldı. Bu soruşturma kapsamında ifadeye geldik. Şunu en baştan ifade etmek isterim. Bugün verdiğimiz ifade İstanbul’da ve Türkiye genelinde son iki yıldır yaşanan gelişmelerden bağımsız değildir. Son iki yıldır yaşanan gelişmelerin bir parçasıdır. 103 yıllık Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde seçilmiş yöneticiler üzerinde bu kadar ağır baskılar ortaya çıkmamıştır. Cumhurbaşkanı adayımız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte sadece İstanbul’da 16 belediyemize yönelik operasyonlar gerçekleşti ve tutuklu belediye başkanlarımız var. Tutuklu meclis üyelerimiz var. Tutuklu bürokratlarımız var. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde seçilmişler bu kadar ağır bir yargı baskısı altında kalmadılar. Tam da işte bu noktada Üsküdar’da yaşananlar ve bugünkü ifade de son iki yıldır yaşadıklarımızdan bağımsız değildir. Bunu açıkça ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

"Bayrampaşa’da yaşananların da araştırılması gerekiyor"
Bayrampaşa’da belediye meclis üyelerinin ve başkan vekilinin seçildiğinin belirten Çelik, "Bayrampaşa’da belediye başkanı tehdit ve baskı yoluyla AK Parti’ye geçmesi konusunda kendine birtakım talepler geldiğini açıkça Hasan Mutlu kamuoyuna ifade etti. Ancak bu baskılar karşısında direndiğini söyledi ve tutuklandı. Sonrasında Bayrampaşa’da yapılan belediye başkan vekilliği seçiminde taraf değiştiren meclis üyelerinin iki tanesi, bir tanesi başkan yardımcısı olarak görevlendirildi, bir tanesi de koordinatör olarak görevlendirildi. Yani bir makam karşılığında aslında parti değiştirdikleri veya siyasi tercihini değiştirdikleri apaçık ortaya çıkmış oldu" dedi.

"Üsküdar’da parti değiştiren dört meclis üyesi var"
Üsküdar’da yaşananların yalnızca Ayhan Aydın’la sınırlı olmadığını iddia eden Çelik, "Orada parti değiştiren dört meclis üyesi vardır. Oylama esnasında bizim listelerimizden seçilmiş olmalarına rağmen karşı tarafın adayına oy vermiş iki meclis üyesi vardır. Bu altı meclis üyesi ile ilgili de kamuoyuna yansıyan ciddi iddialar vardır. Bu iddialar neden araştırılmıyor? Bu iddialar da araştırılmalıdır" dedi.
Çelik, savunması kapsamında Üsküdar’da oy hakkını değiştiren ve parti değiştiren tüm meclis üyeleri hakkında Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıklayarak, "Bu suç duyurusuyla bu soruşturmanın birleştirilmesi konusunda da kıymetli avukatlarımız talepte bulundular" dedi.

"Ayhan Aydın’la bu süreç sonrasında iletişim kurmadım"
Ayhan Aydın’la iletişimi olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Çelik, Aydın’ı kendisinin aramadığını söyledi.
Çelik, "Benim Ayhan Aydın’la bugüne kadar bu sürecin sonrasında telefonla hiçbir iletişimim yok. Bu süreçte de Ayhan Aydın’la bir iletişim kurmadım. Ben zaten Ayhan Aydın’ı aramadım. Bir meclis üyemiz aradı, onun yaptığı konuşmaya tanıklık ettim. Sonra başka bir meclis üyemiz ‘Ayhan Aydın sizinle görüşmek istiyor’ diye telefonu bana verdi" dedi.
Aydın’la belediyedeki iki makam odası arasındaki koridorda, Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın eşi ve bir meclis üyesinin yanında görüştüğünü ön süren Çelik, "Ama bunun dışında sonrasında Ayhan Aydın’la bir temas kurmadım" ifadelerini kullandı.
Ayhan Aydın’ın savcılık ifadesinde yer aldığını söylediği sözlere de değinmek istediğini söyleyen Çelik, Aydın’ın ’Üst üste yapılan bu aramalar sebebiyle, başkan vekili seçimi için üzerime baskı kurmak amacıyla üst üste yapılan bu aramalar sebebiyle manevi huzurum bozuldu, panik atak krizleri yaşayacak noktaya sürüklendim. Çoğu konuşmada ne söylendiğini ve söylediğimi dahi tam olarak hatırlayamaz noktaya geldim" şeklinde ifade verdiğini söyledi.

"Bu işin gerçek mağduru Üsküdar halkıdır"
Soruşturma ile Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusunun birleştirilmesinin ve Üsküdar’da yaşananların tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu savunan Çelik, Türk siyasi hayatında seçimlerin gerçekleştiğini, partilerin seçim kazanıp kaybettiğini ve belediyelerin el değiştirmesinin demokrasinin gereği olduğunu söyledi.
"Günün sonunda önemli olan Üsküdar halkının iradesidir. Önemli olan milletin iradesidir ve bu işin gerçek mağduru aslında Üsküdar’da yaşayan yurttaşlarımızdır" diyen Çelik, "Çünkü onlar kendilerine bir belediye başkanı seçtiler, Sinem Dedetaş tutuklandı. Onların seçtiği meclis üyeleri bir başkan vekili seçti, Sibel Tan Çetinkaya, haksız, hukuksuz bir biçimde seçim iptal edildi ve günün sonunda Üsküdar halkının iradesine bu tür uygulamalarla aslında bir darbe yapılmış oldu. Bu işin gerçek mağduru Üsküdar halkıdır. Bu yönüyle millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Egemenlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ’Kayıtsız Şartsız Milletindir’. Millet iradesi Üsküdar’da ortaya çıkmıştır. Bu yönüyle bu meselenin aydınlatılması, Üsküdar halkının iradesinin korunması açısından da oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Özgür Çelik açıklamalarının ardından adliyeden ayrıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.