Sinop’un Türkeli ilçesinde boğulma riskine karşı alarm verildi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2026 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2026 11:57
Kaynak: İHA
Sinop’un Türkeli ilçesinde boğulma riskine karşı alarm verildi
Sinop’un Türkeli ilçesinde beklenen olumsuz hava şartları ve kuvvetli rüzgar nedeniyle kaymakamlık tarafından vatandaşlara denize girilmemesi yönünde uyarı yapıldı.
Türkeli Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Sinop Meteoroloji Müdürlüğü ve Sinop Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan alınan son verilere dikkat çekildi. 21 Ağustos Cuma günü ilçe sahillerinde rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerinden (gündoğusu ve poyraz) ortalama 28-30 km/s hızla eseceği, yüksek değerlerde ise 33-35 km/s hıza kadar ulaşacağı belirtildi.
Rüzgarın etkisiyle sahillerdeki dalga yüksekliğinin 0,8 ile 1,2 metre arasında olması bekleniyor. Kaymakamlık, muhtemel boğulma vakalarının önüne geçilmesi ve can güvenliğinin sağlanması adına ilçe genelindeki sahillerde denize girilmesinin uygun görülmediğini duyurarak vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.