İşverene EYT müjdesi! TİSK Başkanı açıkladı

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Emekli olup çalışmaya devam edecek vatandaşlarımızın SGK primi ve işveren maliyeti artıyor. Yüzde 80’in üzerinde arkadaşımız çalışmaya devam etmek istiyor. SGK’da bir maliyet artışı söz konusu. Hem istihdamın devamı hem de işverenler için bu bir risk. Bakanımız müjdeli haberi verdi. Emekliler ve emekli olmayanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek” dedi.

İşverene EYT müjdesi! TİSK Başkanı açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışma takviminin belirleneceği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında başladı.

Toplantıya Bakan Vedat Bilgin, TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

‘ÖNERİLERİ BAKAN BİLGİN’E SUNDUK’

TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, “EYT uzun zamandır gündemimizde. Son birkaç haftada çözülmek üzere olduğunu paylaştı. Hem işverenler hem de çalışanlar için ideal bir çözümün üretilmesi için önerilerimizi paylaşıyoruz. Gerek asgari ücret gerek çalışma hayatını ilgilendiren her türlü düzenlemede çalışanların taleplerini önceliği olarak belirliyor. Biz TİSK olarak beklentileri çözüm önerileriyle sunan bir sendikayız. Dolayısıyla işverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı bir çalışmayı Bakan Bilgin’e sunduk.” dedi.

‘EMEKLİ OLAN VE OLMAYANLAR ARASINDAKİ SGK PRİM FARKI GİDERİLECEK’

Bakan Bilgin’in müjdeyi verdiğini söyleyen Akkol, “Emekli olup çalışmaya devam edecek vatandaşlarımızın SGK primi ve işveren maliyeti artıyor. Yüzde 80’in üzerinde arkadaşımız çalışmaya devam etmek istiyor. SGK’da bir maliyet artışı söz konusu. Hem istihdamın devamı hem de işverenler için bu bir risk. Bakanımız müjdeli haberi verdi. Emekliler ve emekli olmayanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek” ifadesini kullandı.

İŞVERENLERE EYT DESTEĞİ

Burak Akkol konuşmasını, “Emekli olacak çalışanların aynı günde emekli olması durumunda işletmeler için finansman sıkıntısı doğacak. Bu durumda da çalışanın mağdur olma durumu var. Sayın bakanımız KGF’den uygun kredi ile işverenleri yalnız bırakılmayacağını söyledi.” sözleriyle sonlandırdı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir