Salihli, Alaşehir ve Gördes’te kurtuluş şenlikleri

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2026 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2026 18:20
Kaynak: İHA
Salihli, Alaşehir ve Gördes’te kurtuluş şenlikleri
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli, Alaşehir ve Gördes’in düşman işgalinin kurtuluşunun 104. yılı dolayısıyla konserler ve etkinlikler düzenlendi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi iş birliğiyle Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Merve Özbey konseri düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleşen konsere, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selen Öküzcüoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erk Kayabaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanı dolduran vatandaşlar, sevilen sanatçı Merve Özbey’in seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Sahne performansıyla büyük beğeni toplayan Merve Özbey, repertuvarında yer alan sevilen eserleri Alaşehirliler için seslendirdi. Konser boyunca müziğin ritmine eşlik eden vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erk Kayabaş ve Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, ünlü sanatçı Merve Özbey’e çiçek takdim etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erk Kayabaş, Başkan Besim Dutlulu’nun selamlarını ileterek sözlerine başladı. Kayabaş, "Bugün iki değerli, iki başarılı insanla yan yana olmaktan ben mutluluk duyuyorum. Çok benzer yönleri var. İkisi de tırnaklarıyla buralara geldi. Emir’le Elif’in biricik annesi Merve Hanım, Kenan Bey’in sevgili eşi, ailesine deli gibi âşık. Ahmet Başkanım da Selen Hanım’a deli gibi âşık. Aynı zamanda Alaşehir’e de deli gibi âşık. Biz de sizler gibi Merve Hanım’ı çok seviyoruz. Çok şanslı bir ilçesiniz. Bu kadar işine âşık, eşine âşık bir insanın belediye başkanınız olması da gerçekten başınızın üstünde taşımanız gerekli. Birisi makamda, birisi sahnede başarılı. O yüzden bu gibi insanların kıymetini bilmeliyiz. Toplumda, Türkiye’de bu kadar kıymetli, ailesiyle ön plana çıkan, evine döndüğünde sevgisini koruyan insanların bu topluma örnek olması gerekir. İşte iki tane canlı örnek önümüzde" diye konuştu.

"Cumhuriyete hep beraber sahip çıkacağız"
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve sevgiyle anıyorum. İyi ki varlar. Onların gösterdiği yolda, iki mavi gözün ışığında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’e hep beraber sahip çıkacağız. Sizlere güveniyoruz. İyi ki varsınız, hoş geldiniz. Ben de Merve Hanım’ın hayranıyım. Onun parçalarıyla bazen hüzünleniyor, bazen coşuyorum. Ara sıra kendisini YouTube’dan açıp izliyorum. Bu akşam bizlere katkı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu’ya da sizlerden kocaman bir alkış rica ediyorum. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. İyi eğlenceler diliyorum" şeklinde konuştu.
Alaşehir’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen konser, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Gördes düşman işgalinden kurtuluşunu Işın Karaca ile kutladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun öncülüğünde Gördes’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümünde Türk müziğinin güçlü sesi Işın Karaca’yı Gördeslilerle buluşturdu. Gördes Bülent Ecevit Kültür, Sanat ve Etkinlik alanında gerçekleştirilen konseri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste de takip etti. Alanı dolduran Gördesliler, Işın Karaca’nın şarkılarına hep birlikte eşlik ederek, kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşadı. Sahnede yüksek enerjisi ve güçlü yorumuyla büyüleyen Işın Karaca, dünden bugüne imza attığı en sevilen şarkılarını Gördesliler için seslendirdi. Türk pop müziğinin klasikleşen eserlerinden oluşan geniş repertuvarıyla müzikseverlere adeta müzik ziyafeti sundu.
Konser esnasında sahneye çıkarak, sanatçı Işın Karaca’ya çiçek takdim eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Gördeslilere Başkan Besim Dutlulu’nun selamlarını iletti.

Salihli’de 104. yıl coşkusu zirve yaptı, Adamlar’dan unutulmaz gece
Kurtuluş yıl dönümü kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen programa Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Kent Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, konser boyunca sevilen rock grubu Adamlar’ın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederken, meydanda renkli ve coşkulu görüntüler oluştu.
Tüm Salihli halkına Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun selamlarını ileterek konuşmalarına başlayan MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Salihli’nin kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutladı.
Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sahne performanslarına devam eden Adamlar, birbirinden sevilen parçalarıyla Salihlililere müzik ziyafeti sundu. Meydanı dolduran binlerce kişi, grubun şarkılarına hep birlikte eşlik etti. Kimi zaman cep telefonu ışıklarıyla, kimi zaman Türk bayraklarıyla renklenen meydanda coşku gece boyunca hiç dinmedi. Adamlar’ın enerjik sahne performansı, 104. yıl kutlamalarının en renkli anlarına sahne oldu. Etkinlik, Salihli’nin kurtuluş gururunu binlerce vatandaşın ortak sevincinde buluştururken, Atatürk Kent Meydanı’nda yaşanan coşku geceye damga vurdu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.