Norm Haber

Meclis’te yine EYT sesleri

Meclis Genel Kurulundan EYT yine gündemdeydi. EYT'yi gündeme getiren isim bu kez CHP'li Mahmut Tanal oldu.

Meclis Genel Kurulunda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geri dönüşüm işçilerine yönelik operasyonları gündeme getirdi.

“Her gün kâğıt toplayıcılarının, yoksul durumda olan vatandaşlarımızın sayısı artıyor.” diyen Tanal, iktidarın Türkiye’de ekonomiyi batırdığını savundu.

Yoksulluk arttığı için çöp toplayanların sayısının arttığını söyleyen Tanal, şöyle devam etti:

“30 milyon doları karşılıksız Somali’ye göndereceğinize, bunu, benim ülkemde bulunan fakir fukaraya, yoksula verelim. Onun için 84 milyon insana sesleniyoruz: Asla umutsuzluğa kapılmayınız. Cumhuriyet Halk Partisi herkesin umududur; 84 milyon insanın umududur, işçinin umududur, kâğıt toplayıcının umududur, esnafın umududur, EYT’lilerin umududur, tüm çalışanların umududur. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Ülkeyi kötü yönettiğiniz için kâğıt toplayıcılarının sayısı arttı; bunun kabahati sizin değerli arkadaşlar. Eğer ülke iyi yönetilmiş olsaydı, bu kadar kâğıt toplayıcıları olmazdı.”