Merkel’den Batı’ya mesaj: “Putin’in sözleri ciddiye alınmalı, blöf olarak görülmemeli”

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen hafta kısmi seferberlik ilan ettiği konuşmada dile getirdiği, ‘Rusya’yı ve vatandaşlarını korumak için her türlü aracı kullanacakları’ yönündeki sözlerin ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.

Merkel’den Batı’ya mesaj: “Putin’in sözleri ciddiye alınmalı, blöf olarak görülmemeli”

Berlin’de Şansölye Helmut Kohl Vakfı’nın açılışında konuşan Merkel, bir zamanlar Rus liderin sözlerinin ciddiye alınması gerektiğini söylediğini anımsatarak şimdi bunun önemini bir kez daha vurgulamak istediğini belirtti.

Putin’in sözlerinin blöf olarak değerlendirilip görmezden gelinmemesi gerektiğini kaydeden Merkel, bu sözlerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Merkel, Rus liderin sözlerinin ciddiye alınmasının bir zayıflık göstergesi değil, aksine siyasi bilgelik işareti olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkede kısmi seferberlik ilan ederken, “Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız,” ifadelerini kullanması, üstü kapalı bir şekilde nükleer tehdit olarak dünyada yankılandı.

Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev ise ‘nükleer silah’ açıklamasında, “Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir” demişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir