Metin Çulhaoğlu’nun cenaze programı belli oldu

Kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren sosyalist hareketin önemli isimlerinden ve Türkiye İşçi Partisi’nde yöneticilik görevinde bulunan Metin Çulhaoğlu’nun cenaze programı belli oldu. Türkiye İşçi Partisi, Çulhaoğlu’nun Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenin ardından saat 16.00’da Karşıyaka Mezarlığı’na defnedileceğini açıkladı.

Metin Çulhaoğlu’nun cenaze programı belli oldu

Türkiye İşçi Partisi’nin kurucu ve yönetici kadrolarından Metin Çulhaoğlu, dün geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Türkiye İşçi Partisi’nden yapılan açıklama göre, Çulhaoğlu için Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası Kongre Kültür Merkezi’nde 18 Ağustos Perşembe günü saat 13.00’te tören düzenlenecek.

Çulhaoğlu’nun cenazesi saat 16.00’da Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

Cenazeye katılım için İstanbul Avcılar, Ataşehir, Beylikdüzü, Kadıköy ve Sarıyer’den de otobüsler kaldırılacak.

 

Metin Çulhaoğlu kimdir?

Metin Çulhaoğlu, 1947 yılında Balıkesir’de doğdu. 1970 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin İktisat Fakültesi’nden mezun olan Çulhaoğlu, 1968-1969 yıllarında ODTÜ Sosyalist Fikir Kulübü’nde yöneticilik yaptı. Birinci ve ikinci Türkiye İşçi Partisi’nde görev alan Çulhaoğlu, 1975–1978 yılları arasında haftalık Yürüyüş dergisinde sırasıyla yazar, yazı işleri müdürü ve başyazar olarak görevler üstlendi. Türkiye İşçi Partisi 2. Kongresi’nde yaşanan ayrışmadan sonra Yalçın Küçük, İlhan Akalın ve Mesut Odman (Odabaşı) gibi isimlerle Eylül 1979’da Sosyalist İktidar dergisini çıkarmaya başladı. Aylık olarak yayınlanan dergi toplam 11 sayı çıktı. Çulhaoğlu, bu derginin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Derginin yayın hayatına 12 Eylül 1980 darbesiyle son verildi.

1983–1986 yılları arasında cezaevinde kalan Çulhaoğlu, 1986 yılında Gelenek dergisi kolektifinin kuruluşuna öncülük etti. Bu hareket daha sonra partileşerek Sosyalist Türkiye Partisi (STP) olarak siyaset sahnesindeki yerini aldı. Çulhaoğlu 1993 yılında partiden ayrıldı, Sosyalist Politika dergisini çıkarmaya başladı. Sosyalist Politika grubu, sırasıyla Birleşik Sosyalist Parti (BSP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşlarında yer aldı. 2001 yılında Sosyalist Politika grubuyla birlikte ÖDP’den ayrılarak, Gelenek Hareketi ile yollarını yeniden birleştirdi ve Türkiye Komünist Partisi’ne (TKP) katıldı. O tarihten 2014 yılına kadar partinin Merkez Komitesi’nde görev aldı. Çulhaoğlu, TKP’de 2014 yılı Nisan ayında başlayan ayrışmayla birlikte Halkın Türkiye Komünist Partisi’nin (HTKP) kuruluşunda yer aldı. 7 Kasım 2017’de kurulan Türkiye İşçi Partisi’nde (TİP) Merkez Komite görevini üstlenen Çulhaoğlu, TİP Parti Meclisi üyesiydi.

BirGün, soL gibi birçok günlük gazetede köşe yazıları yazdı. 16 Ağustos 2014 tarihinden bu yana İleri Haber’de salı ve cumartesi günleri yazıları yayınlandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir