MİT’ten Suriye’de DEAŞ operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’de DEAŞ’ın alan sorumlusu dahil 5 teröristi düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu.

MİT’ten Suriye’de DEAŞ operasyonu

MİT’in yerel güvenlik güçleriyle koordineli operasyonu sonucu Suriye’nin kuzeyinde, aralarında Barış Pınarı sözde alan sorumlusunun da olduğu 5 DEAŞ’lı terörist yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yakalanan DEAŞ’lı teröristler.
Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü Kirby, Türkiye’nin olası kara harekatına ilişin açıklamalarda bulunmuştu. MİT’in Suriye’de DEAŞ’e yönelik düzenlediği operasyon ABD’li yetkililere de yanıt oldu.
‘DEAŞ İLE MÜCADELE ÇABALARIMIZA ZARAR VERECEK…’
Geçtiğimiz günlerde konuşan Kirby, “Türkiye terör saldırılarına maruz kaldı. Ancak özellikle Suriye içinde daha çok ölüme, daha çok masumun ölmesine yol açacak ya da bizim DAEŞ ile mücadele çabalarımıza zarar verecek bir eylem görmek istemiyoruz. Bizim Suriye’de DAEŞ ile mücadele eden askerlerimiz var. Suriye’de Türkiye ya da başka bir ülke tarafından Amerikalıların hayatını riske atacak bir eylemi görmek istemiyoruz. Amerikan askerleri burada sahada ve SDG’ye destek veriyor” demişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir