Norm Haber

‘Sahte doktor’ Ayşe Özkiraz’ın ifadesi ortaya çıktı! ‘İstanbul’da bir pasajda kimlik kartı bastırdım’

Türkiye, Tekirdağ'daki sahte doktor olayını konuşuyor. 'Sahte doktor' ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken Ayşe Özkiraz'ın savcılıktaki ifadesine ulaşıldı. Ailesinin güvenini sarsmamak için Çapa Tıp Fakültesini kazandığını söyleyen Özkiraz'ın "Tüm cerrahi bölümlerdeki doktorlarla ilişki kurdum. Birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katıldım" diye konuştu.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki devlet hastanesinde kendisi doktor olarak tanıtan Ayşe Özkiraz’ın savcılık ifadelerine ulaşıldı. Sınav sonuç belgesi üzerinde telefonda oynamalar yaparak sahte bir belge çıkardığını anlatan Özkiraz, “Çapa Tıp Fakültesine girebilmek için İstanbul’da bir pasajda öğrenci kimlik kartı bastırdım” dedi. İşte son dakika haberinin detayları…

SON DAKİKA | SAHTE DOKTORUN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: SAHTE BİR BELGE ÇIKARDIM

Tekirdağ’daki “sahte doktor” soruşturmasında tutuklu bulunan Ayşe Özkiraz’ın cep telefonundaki inceleme devam ediyor.Çerkezköy ilçesindeki olayla ilgili Sağlık Bakanlığı müfettişleri idari, savcılık da adli soruşturma yürütüyor. Bu kapsamda tutuklu zanlının cep telefonu incelemesinin sürdüğü, incelemenin kısa sürede tamamlanıp iddianame sürecine geçileceği öğrenildi.

Özkiraz, savcılıkta verdiği ifadesinde, lisede öğrenciyken ailesinin tıp fakültesinde okumasını istediğini, liseden 2021 yılında mezun olduktan sonra üniversite sınavına girdiğini ama başarısız olduğunu anlatmıştı.