Sultan’ın intihar süsü verilen ölümünde 3 kişiye müebbet talebi

Ankara’da, Sultan Irmak’ın (29) evinde başından tek kurşunla vurularak ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Irmak’ın intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Berk Tekcan (34) ile arkadaşları Hacı Yakup Karaca (24) ve Kadir Çeribaşı (27) hakkında ‘iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sultan’ın intihar süsü verilen ölümünde 3 kişiye müebbet talebi

Sultan Irmak, 3 Mayıs’ta Çankaya ilçesindeki evinde başından tek kurşunla vurulmuş halde ölü bulundu. Irmak’ın, yanında olayda kullanılan tabanca da bulundu. Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, binanın güvenlik kamera kayıtlarından olay günü binadan hızla çıktıkları tespit edilen Berk Tekcan, Hacı Yakup Karaca ve Kadir Çeribaşı gözaltına alındı. Sultan Irmak’ın intihar ettiğini ileri süre 3 kişi, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

‘IRMAK İLE TARTIŞTIK’

Olayla ilgili soruşturma tamamlanarak 3 kişi hakkında iddianame düzenledi. Berk Tekcan, iddianamedeki ifadesinde Irmak ile sevgili olduklarını ve aynı evde yaşadıklarını, olay günü, arkadaşları Hacı Yakup Karaca ve Kadir Çeribaşı ile evde olduklarını, ilerleyen saatlerde arkadaşları M.A.S’nin de kendilerine katıldığını belirtti. Birlikte uyuşturucu aldıklarını belirten sanık Tekcan, M.A.S’nin eve gelmesi nedeniyle Irmak ile tartıştıklarını, tartışma nedeniyle Irmak’ın bir ara balkona çıkarak kendini atacağını söylediğini iddia etti. Tekcan, “Saat 04.00 sularında Sultan bize kızgın olduğu için tek başına yatak odasında oturuyordu. Ben de salonda arkadaşlarla oturuyordum. Bir ara kalkarak lavaboya gittiğim esnada ses duydum, yatak odasına gittiğimde Irmak’ı yatağın üzerinde kafası arka tarafa uzanmış halde gördüm” ifadelerini kullandı. Gördüğü manzara karşısında şok geçirdiğini ve arkadaşlarıyla evden kaçtıklarını, bir süre sonra 112 Acil Servis’i arayıp intihar olduğunu söyleyerek yardım istediğini aktaran sanık Tekcan, cinayet iddialarını kabul etmedi. Diğer sanıklar da olay gecesi uyuşturucu kullandıklarını ve Berk Tekcan ile tartışan Sultan Irmak’ın intihar ettiğini ileri sürdü.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir