Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Bursa’da basın mensuplarıyla buluştu. Projelerini ve basın mensuplarının kendine yönelttiği soruları cevapladı.
Siyasete girmesi için yoğun talep olduğunu ifade eden Ahmet Özal, ” Benim siyasete girmem için yoğun talep oldu. Oluşan bu talepten dolayı siyasete girdim. Tek Parti yeni bir parti değil, bu parti 1998 yılında kurulmuş bir parti daha önce 3 defa seçime girmiş ismini değiştirdik. Adını Teknoloji ve Kalkınma Partisi koyduk. AK Parti 2002 yılında hükümet oldu. Büyük bir oranda oy aldı. Bu ekonomik krizden dolayı oldu. o zamanlarda enflasyon bugün ki seviyelere gelmişti. O dönemden sonra ekonomi düzelmeye başladı. 2005 yılında Türkiye IMF tarihindeki en büyük anlaşmayı AK Parti yaptı. 1950 yılından itibaren yapılan IMF anlaşmalarının en büyüğü 2005 yılında oldu. O anlaşma 2008 yılına kadar devam etti. O zaman AK Parti IMF programını birebir uygulayarak devam ettirdi. Enflasyon ve faizler tek haneli rakamlara düştü. yüzde 10’un altına indi. Dışarıdan Türkiye’ye büyük paralar geldi. Ne zaman IMF 2008 yılında Türkiye’den gitti ve 2013 yılına kadar denetimler devam etti. 2013 yılında kişi başına düşen milli hasıla 12 bin 500 dolara kadar yükseldi. Ne olduysa ondan sonra olmaya başladı. Bu ekonomik kriz bir anda gelmez yılların birikimiyle bu güne geldik. 2018 yılına kadar Türkiye dünyadaki en gelişmiş ekonomi arasında 16 ila 17’inci sıradaydı şuanda 22’inci sırada 23’e doğru gidiyoruz” dedi.
70 İLDEN VERGİYİ SIFIR YAPMAK LAZIM
Elinde imkan olsa ilk yapacağım işin Türkiye’deki vergileri yüzde 10’a kadar aşağı çekmek olacağı belirten Özal, “ÖTV’yi komple kaldırırım. ÖTV depremde konulmuş bir vergidir geçici olarak kalıcı oldu. Bunların hepsini kaldırmak lazım Bugün Türkiye’de vergi gelirlerinin yüzde sekseni Ankara, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerinden geliyor. Geri kalan illerden gelen vergiler yüzde 20 70 ilden vergiyi sıfır yapmak lazım” dedi.