Norm Haber

Uludağ Alan Başkanlığı personel alıyor: Meclis gündemine taşındı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uludağ Alan Başkanlığı için personel alım ilanı verdi. Uludağ Alan Başkanlığı için aralarında şehir plancısı, mimar, mühendis ve avukatın da bulunduğu 46 personel alınacak. Konuyu Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, "'Rant olmayacak' dediniz ama 'şehir plancısı arıyoruz' diye ilan verdiniz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uludağ Alan Başkanlığı için personel alım ilanı verdi.

Buna göre, Uludağ Alan Başkanlığı için (5) Büro Görevlisi, (10) Koruma ve Güvenlik Görevlisi, (2) Şoför, (1) Teknisyen ve (5) Destek Personeli, anılan maddenin 2 ve 5’inci fıkrasına göre (1) Avukat, (5) Şehir Plancısı, (2) Mimar, (1) Peyzaj Mimarı, (6) Mühendis, (1) Biyolog, (7) İdari Uzman ve (1) İç Denetçi alımı yapılacak.

Personel alımında başvuru süresi sona ererken, konu Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda da gündeme geldi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, iktidarın Alan Başkanlığı sistemiyle Uludağ’da bir imar rantı elde etmeyi amaçladığını savunarak, şunları söyledi:

‘AKAN BAŞKANI ALANDA DEĞİL’

“Bursa Ovası zaten bitti, yeşilden bahsetmek mümkün değil. Sıra şimdi Uludağ’a geldi, öyle mi? Zaten istediklerinizi çok da rahat yapabilmek için de alan başkanı olarak Ankara’da yaşayan bir bürokrat atadınız yani alan başkanı maalesef alanda değil. Ve yine ‘Rant olmayacak.’ dediniz ama bir de baktık ki internette alan başkanlığı için ‘Şehir Plancısı Arıyoruz’ diye ilan verdiniz. İstediğiniz bu bütçeyi rantlaşma için mi kullanacaksınız?”

‘AĞIR TURİZM SUÇU’

Sıcaksu bölgesine TOKİ eliyle konut yapılması projesini “ağır bir turizm suçu” olarak niteleyen Türkoğlu, “Orası bir termal köy olacaktı, sağlık turizmi artacaktı. Altında 80 derece sıcak su var, kapatılmış bir vaziyette. Günün sonunda ne oldu biliyor musunuz? Günün sonunda oras ı TOKİ’ye verildi, 692 konut, 135 dükkân; bu ne rant hırsıdır arkadaş?” dedi.

Türkoğlu, mevcut haliyle yeşil Bursa’nın beton köye dönüştüğünü söyledi.