Yeni yasama yılının ilk EYT ve ABO teklifi Meclis’e sunuldu

Çalıştıkça emekli maaşlarının düşmesine yol açan aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenmesi ve EYT mağduriyetinin giderilmesine yönelik yasa teklifi CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin tarafından Meclis’e sunulduç

Yeni yasama yılının ilk EYT ve ABO teklifi Meclis’e sunuldu

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, aylık bağlama oranlarının (ABO) yeniden düzenlenmesine ilişkin yasa teklifini Meclis’e sundu.

Teklif ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamındaki güncelleme katsayısı ile aylık bağlama oranlarının yeniden düzenlenerek yaşlılık aylığı tutarlarının artırılması ve yaşlılık aylıkları arasındaki dengesizliklerin giderilmesi hedefleniyor.

Teklifin bir başka amacı da yaşlılık aylığına hak kazanmak için gerekli prim ödeme gün sayısı, fiilî hizmet süresi, sigortalılık süresi koşullarını sağlayanların yaş koşulu aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanmaları. Başka deyişle teklfi EYT mağduriyetinin giderilmesini amaçlıyor.

5 Eylül’de hazırlanan ve 1 Ekim’de Meclis’e sunulan teklif esas komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna, tali komisyon olarak da Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna sevk edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir