Yerel seçime 8 ay kala Bursa’da siyasi partilerin çalışmaları da hız kazanmaya başladı. CHP-İYİ Parti arasında izlenecek strateji merak edilirken, MHP’nin Cumhur İttifakı çatısı altında girmesi beklenen seçimler için Bursa’dan üç ilçeyi daha istediği iddia edildi.
Gelişmeyi, Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.
Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Yerel seçime 8 ay kaldı… AK Parti ve CHP’nin geçen hafta Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı kadrolarında yenilenme yaptılar.
O değişimlerin adaylıklara nasıl yansıyacağı merak edilirken, İYİ Parti’nin, “Bu defa bazı Büyükşehirlerde CHP bizim adaylarımızı desteklesin” açıklaması ilgiyi arttırdı.
Dahası…
CHP bunu kabul ederse, aday belirlemede İYİ Parti’de yaşanabilecekler de şimdiden gündeme geldi.
Bunlar olurken…
14 Mayıs’ta Mustafakemalpaşa-Karacabey bölgesinden tek adayı listesine alıp Cumhur İttifakı oylarını arttıran MHP de devreye girdi
Kulislerde…
2019’da aldığı Yenişehir Belediye Başkanlığı yanı sıra MHP’nin Mustafakemalpaşa, Gemlik ve Keles’i isteyeceği konuşuluyor.
Nitekim…
MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı’yken milletvekili adayı gösterilen Ahmet Beygirci’nin MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi de atılan ilk adım olarak yorumlandı.”