Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali Bursa’da verdi: Emekli maaşları masaya yatırılacak!

31 Mart yerel seçimlerine son 2 gün kala yürütülen seçim kampanyaları son sürat devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı’na miting gerçekleştirdi. Erdoğan, “Bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz. Bursa nasıl sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya nam salmışsa biz de Bursa’yı kucaklıyoruz. Genel seçimlerde desteğiniz için her birinize şükranlarımızı sunuyorum. Biz de Bursa’nın bizden esirgemediği vefasını, muhabbetini asla unutmayacağız. Her gelişimizde kalbimizin bir köşesini Bursa’da bırakıyoruz. Bugün Bursa’da katılım ne durumda diye sordum. Rakamı aldım. 90 bin” diyerek sözlerine başladı. Erdoğan, “Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali Bursa’da verdi: Emekli maaşları masaya yatırılacak!

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Partilerin seçim kampanyaları son sürat devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’ya geldi.

Erdoğan’ı taşıyan helikopter saat 12.30 sıralarında Merinos’a indi. Erdoğan’ı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan karşıladı.

Erdoğan, daha sonra otobüsle Kent Meydanı, Çakırhamam, Atatürk Caddesi güzergahını izleyip Bursa Valiliği’ne geçti. Erdoğan yol boyunca vatandaşları selamlayıp hediye dağıttı.

Erdoğan’ın Bursa ile brifing aldıktan sonra miting için Gökdere’ye geçti.

‘ALANDA 90 BİN KİŞİ VAR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz. Bursa nasıl sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya nam salmışsa biz de Bursa’yı kucaklıyoruz. Genel seçimlerde desteğiniz için her birinize şükranlarımızı sunuyorum. Biz de Bursa’nın bizden esirgemediği vefasını, muhabbetini asla unutmayacağız. Her gelişimizde kalbimizin bir köşesini Bursa’da bırakıyoruz. Bugün Bursa’da katılım ne durumda diye sordum. Rakamı aldım. 90 bin” diyerek sözlerine başladı.

“BURSA’YA GÜVENİYORUM, 31 MART’TA MİLLİ İRADE BAYRAMINA KAVUŞACAĞIZ”

Erdoğan, “Buradan Bursa ile birlikte Türkiye yüzyılına hazırlanıyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa’nın yalanla dolanla işi olmaz. Bursa emeğin, alın terinin, üretimin şehridir. Bursa hizmete, projeye, icraata bakar. Dolayısıyla Türkiye yüzyılı yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak olan Bursa’dır. Bursa ilk yerli markamız TOGG Fabrikası başta olmak üzere ülkemizin prestij fabrikalarına ev sahipliği yapıyor. Bursa’ya da böylesi yakışır. Bursa 31 Mart’taki tercihiyle bunu Belediye yönetimlerine yansıtacaktır. Bursa’ya güveniyorum. Seçim gününe kadar ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 31 Mart’ta Ramazan Bayramı ile beraber Milli irade bayramına kavuşacağız” diyerek Bursalı vatandaşlardan seçimler için destek istedi.

BURSA’DAN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Erdoğan, “Bursa özgürlüğün kıymetini de çok iyi bilir. Çanakkale’de en büyük desteği veren şehirlerden biri Bursa’dır. İşgal altında kalan Bursa için milletimiz karalar bağlamıştı. Gönül coğrafyamızın dört bir yanında destanlar yazmıştır. Bu mücadele sırasında yaşanan acılar üzerine yakılmış ağıtlar vardır. Cezayir’i bir ikindi bastılar. Camilere çifte çanlar astılar, yiğitleri kurban diye kestiler. Yakılan bu ağıt bize bugünde önemli mesajlar veriyor. Gazze’de yaşananların bundan bir farkı var mı? Yok. Yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse emin olun aynısını yapacaklar. Rusya’yla aramızın açıldığı, terör örgütlerinin kapımıza dayandığında hava kuvvetlerini götürmüşlerdi. O zaman kendi gücümüzle, imkanımızla başardık. Hangi adımı attıysak karşımızda büyük bir küresel ittifak bulduk. Yıllardır ülkemizde etki edebildikleri her kesimi kışkırtmaya çalıştılar. Her seçimde aynı senaryoyu devreye soktular. Milletimizle bir olup tüm bu oyunları birer birer bozduk. Geçtiğimiz seçimde onları hüsrana uğrattık. Tüm tuzakları 15 Temmuz’da sınırlarımızda durdurduk. Yeni taktikler devreye giriyor. Önümüzde bizi zorlu bir süreç bekliyor. Vatanımızı elde tutmak için de mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Yapmaya çalıştıkları gibi bizi bu topraklardan jiletle kazıyıp atmaya çalışmaları açıktır. İhtirasları öyle gözlerini bürümüş ki, bu uğurda PKK’ya FETÖ’ye, emperyalist heveslere göz kırpıyorlar. Her türlü hırsızlığa, arsızlığa yol veriyorlar. Siyasi program hak getire. İcraat zaten yok. Muhalefette her türlü kirli pazarlık, her türlü entrika kol geziyor. CHP çeşitli şehirlerde Dem ile karanlık ittifaklar kuruyor. Saklamak içinde 40 takla atıyorlar. CHP’nin ihtirasları DEM’in de içini hallaç pamuğuna çevirdi. Kimi de diyor CHP’nin kuyruğuna takılalım. Toplam sayısı 500 ili bulmayan marjinal partiler sağa sola talimat veriyor. CHP’li faşist yöneticiler kapıdan giremezsiniz diyerek bunları tokatlıyor. Savundukları hak, hukuk, prensip namına bir şey kalmadı. Bir de terazinin diğer tarafı var. Ülkemizin en büyük muhalefet partisinin içindeki savrulma utanç verici. Valizler dolusu dolarlar, eurolar, bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Sayma görüntülerini kimse izah edemiyor” ifadelerine yer verdi.

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME SİNYALİ

Erdoğan,  “Sizlerden 31 Mart’a bu gözle bakmasını istiyorum ve Bursa’nın en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Şu an dünyadaki ekonomileri zorlayan yüksek enflasyondur. Avrupa’dan Amerika’ya herkesin kontrol almaya çalıştığı enflasyonla bizle mücadele etmeye çalışıyoruz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesim çalışanlar ve emeklilerimiz. Gerçi biz yüzde 50 oranında artışlar yaptık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de artırdık. Ayrıca bir defaya mahsus 5 bin liraya yakın ödeme yaptık. Öncesinde 16 milyon emeklimizin tamamına 5’er bin lira ödemelerde bulunduk. Şimdide banka promosyonlarını yükselterek emeklilerimize yeni bir imkan sağladık. Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği gidererek adımlarımızı atacağız.” dedi.

“BURSA’YA BİN YATAKLI HASTANE YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden 31 Mart’a bu gözle bakmasını istiyorum ve Bursa’nın en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Şu an dünyadaki ekonomileri zorlayan yüksek enflasyondur. Avrupa’dan Amerika’ya herkesin kontrol almaya çalıştığı enflasyonla bizle mücadele etmeye çalışıyoruz. En fazla etkilenen kesimlerden biri de emekliler ve çalışanlardır. Biz asgari ücrete ve emeklilere zam yaptık. Bir defaya mahsus emeklilere 5’er bin liralık ödemede bulunduk. Şimdi de banka promosyonlarını 8 ile 12 arasına yükselterek emeklilerimize yeni imkan sağladık. Önümüzdeki dönemde ilk 6 ayın enflasyonuna göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Milletimizin farklı kesimlerine verdiğimiz sözleri yerine getiriyor takibi yapıyoruz ama bunlar yüksek enflasyonun çalışanlara ve emeklilerin refah kaybını engellemiyor. Yılın ikinci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini göreceksiniz. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Biz bugüne kadar milletimize asla yalan söylemedik. İnsanlarımızı kandırmaya çalışmadık. Dün verdiğimiz sözleri hatırlamıyoruz diyerek kulak arkası yapmadık. Tespit ettiğimiz sıkıntıları en kısa sürede karşılaşacak adımları attık. İçimize sinmeyen bir takım hususları bile yoğun talepler doğrultusunda hayata geçirmekten kaçınmadık. Sahada emekli maaşları ve kaçınılmaz olarak asgari ücret ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Eğitime, sağlığa ayıracağımız tüm bütçeyi emekli maaşlarına yansıtsak bile yetmeyeceğini göreceksiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren bütün vatandaşlarım haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz? Devletimizin kaynaklarını daha da üreterek, çalışarak yapacağız. Belediyeler de yaptıklarını görüyorsunuz. İflas ettirdiler, yalanları ile sizleri kandırma peşindeler. Biz tüm hakkaniyet duygumuzla sizi gerçeği söylüyor, çözüm yolumuzu paylaşıyoruz. 21 yılda Türkiye’yi nasıl 3 kat büyüttüysek önümüzdeki dönemde de 2 kat büyüterek sözlerimizi tutacağız. Devletimizin bekasında gözü olanları sevindirmeyelim. Gerisi sadece gayret ve planlama meselesidir. Bizim söylediğimiz her şeyin referansı ülkemize kazandırdığı eser ve hizmetlerdir. Son 21 yılda Bursa’ya 327 milyar lira yatırım yaptık. 81 adet spor tesisi inşa ettik. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinde 3 ay içinde hasta kabulünü başlıyoruz. Bursa’ya bin yataklı hastane daha yapmayı planlıyoruz. Bursa’da 54 binden fazla ticari alanı dönüştürdük” diyerek Bursa’ya kazandırdıkları hizmetleri sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İlçe Belediye Başkanları için 31 Mart seçimlerinde destek isteyerek sözlerini sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingin ardından Bursalı vatandaşlarla birlikte şarkı söyledi.

Düzenlenen mitinge, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan başta olmak üzere 17 İlçe Belediye Başkan Adayları ve çok sayıda partili katılırken, Bursalılar da yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncesinde AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan söz aldı. Gürkan, “Durmadan, yılmadan bu şehir için çalışıyoruz. Milletimizle omuz omuza yeni destanlar yazmaya devam edeceğiz. Bu partinin kurucusu da, bugünlere de getirende, bundan sonra devam ettirecek olan da milletimizin ta kendisidir. Biz sahayı akılla, kalple, samimiyetle, emekle ve azimle ilmek ilmek görevimizi yerine getireceğiz. 31 Mart’ta milletimizin teveccühüyle bu şehre hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Eser ve hizmet siyasetiyle yolumuza devam edeceğiz. Bu şehir için projeleri de bir bir hayata geçireceğiz. Bursa’yı hizmetten mahrum etmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu sizle birlikte yapacağız. Türkiye yüzyılının Bursa’sını inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

“DERDİMİZİ, HEYECANIMIZI, SON DAKİKAYA KADAR BURSALILARA ANLATACAĞIZ”

Gürkan’ın ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yorucu günler geçirdik. Çalıştık, koşturduk. Şehrimizin beklentilerini köy köy, mahalle mahalle anlattık. Birileri alana yeni çıktılar ama biz hiç alanlardan geri durmadık. Birileri şu an projeler anlatıyor ama biz onları çoktan yaptık bile. Kentsel dönüşüm diyorlar, kentsel dönüşümleri zaten yapıyoruz, 33 tane ana kucağı, 16 gençlik merkezi açtık. Yapacağımız daha çok şey var. Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız ile birlikte Cumhur İttifakı çatısı altında yol yürüyen insanlarız. Şehrin caddesi, sokağı, garibi, yoksulu, ihtiyaç sahibi hepsi başımızın tacı. Şehrin tüm katmanlarını önceleyen önemli projeleri hayata geçirdik. Bitti mi? Bitmedi. Daha yapacağımız çok iş var. Yeni dönemde emeklileri de, gençleri de, kadınları da, ihtiyaç sahiplerini de önceleyen projelerimizi hayata geçireceğiz. Derdimizi heyecanımızı son dakikaya kadar Bursalılara anlatacağız” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFET KAYIKÇI KAVGASI SİYASETİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın da düzenlenen miting de vatandaşa seslendi. Yalçın, “Önümüzdeki dönemde de bu destek devam edecektir. 3 gün gibi bir kısa süre kaldı fakat şu ana kadar muhalefetin adayları kendi aralarında çekişmelerden kafalarını kaldırıp şehirlerimize ne gibi bir hizmet edeceklerinin farkında değiller. Biz AK Parti Belediyeciliğinin ne anlama geldiğini tüm Türkiye’ye anlatmaya çalışıyoruz. Gerçek belediyecilik dediğimiz şey de budur. Birçok muhalefet Belediye Başkan adayı hiçbir hizmet sunmamasına rağmen demagojik olarak oy istemeye devam ediyorlar. Şehirlerimize projeler üretmeye devam ediyoruz. Ama muhalefet buna benzer çalışma ortaya koymak yerine kayıkçı kavgası siyasetini sürdürmeye devam ediyor. Bursa uzun zamandır AK Parti belediyeciliğini almış bir şehir” diye konuştu.

“BU PAZAR DA YOLA DEVAM DİYELİM”

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala yaptığı konuşmasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gücü destek veren sandıkta sizlersiniz. Bursa her zaman Türkiye’nin istikrarının arkasında, onu teslim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında. Problemlerin çözümü AK Parti’dir, adresi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Meclisimiz de çoğunluk olarak ‘yola devam’ dedi. Bu pazar günü de bir seçim var. Benim sizden isteğim, pazar günü de sandıktan da öyle bir mesaj verelim ki, öyle bir sonuç çıkaralım ki Mayıs’taki istikrarımızı yola devam diyerek çıkaralım” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir