-
Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Yakutsk’da 250 bin kişi yaşıyor.
-
1632’de Lena Nehri kıyısında kurulan Yakutsk şehri, Rusya Federasyonu’na bağlı özerk Yakutistan Cumhuriyeti’nin de başkenti.
-
Kentte sıcaklık kışın eksi 70 dereceye kadar düşebiliyor.
-
Dondurucu soğuğa rağmen Yakutsk’ta hayat durmuyor.
-
Okullar ve resmi kurumlar sıcaklık eksi 52 derecenin altına inmediği sürece tatil edilmiyor.
-
Yakutsk sakinleri bölgede yaşayan her kişinin kendisi için sahiplenebileceği sayıda göl ve nehir bulunduğunu iddia ediyor.
-
Bölge Rus tarihinde ise Lenin ve Stalin gibi liderlerin de belli dönem yaşamak zorunda kaldığı bir politik sürgün şehri olarak biliniyor.
-
Bölge mineral açısından oldukça zengin. Yakutsk dünyada elmas üretiminin beşte birinin gerçekleştirildiği ve Rusya’da bulunan altın madenlerinin yüzde 40’ının bulunduğu bir şehir. Ayrıca gaz ve petrol rezervleri de bulunmakta.
-
Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı başaran şehir, dünyaca ünlü fotoğrafçıların da sık sık fotoğrafladığı noktalar arasında yer alıyor.
-
İşte ‘dünyanın en soğuk şehri’ olarak bilinen Yakutsk’da hayat…