Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni bulgu

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde bugün de arama çalışmalarına devam eden jandarma ekipleri, kayıp ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen yeni bulgulara ulaştı.

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni bulgu

Bugün Gönen’e bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular bulmak amacıyla gerçekleştirilen arama çalışmaları kaldığı yerden devam etti.

Jandarma ekipleri tarafından yürütülen detaylı arama çalışmalarında Berzeg’e ait olduğu tahmin edilen yeni bulgulara ulaşıldı.

Bölgedeki arama çalışmalarında insana ait olduğu değerlendirilen bir kafatası parçası, diğer vücut organlarına ait olduğu değerlendirilen iki kemik parçası ile iki giysi parçası daha bulundu.

Aramaların yarın da devam edeceği belirtildi.

HAYVAN SALDIRISI İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Arama çalışmalarının yanı sıra soruşturma da çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Her ihtimal değerlendirilirken Berzeg’in, köpeğiyle yürüyüş yaptığı yolun üst kısmındaki dere kenarında bulunan kıyafetleri ile kişisel eşyalarından bazılarının parçalanıp yırtılmış olması, hayvan saldırısı ihtimalini güçlendiriyor.

Aynı bölgede kemik parçalarının bulunması, kafatasının ve iskelet bütünlüğünün bulunmaması, cesedin hayvanlar tarafından parçalanıp dere kenarına getirilmiş olma ihtimalini gündeme getirirken yetkililer, Korhan Berzeg’in kafatası ve ayak kemiklerinin arandığını ve arazideki ekiplerin faaliyetlerini bu yönde sürdürdüğünü kaydetti.

NE OLMUŞTU?

ABD’de Dünya Bankası’nda bir dönem “Asya Direktörü” olarak çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada’daki evinde yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, 2023 Mayıs’ta İngiliz eşi Angela Berzeg ile geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evinden, 17 Haziran’da, doberman cinsi eğitimli köpeği “Tina” ile yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Bölgede, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleriyle başlatılan aramalardan sonuç alınamazken, Berzeg’in köpeği Tina, kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı, Armutlu Mahallesi’ndeki evine geri döndü. Aramalara “Tina” da dahil edildi.

74 gün boyunca alıkonulduğu yere gitmesi için GPS takılıp, aç bırakılan “Tina”, her defasında, eve geri döndü. Çalışmalarda katkısı olmayan köpek, bir süre sonra Angela Berzeg’e teslim edildi.

Tina, Angela Berzeg ile İstanbul Büyükada’daki evlerine dönerken, ekip sayısı artırılarak devam edilen arama çalışmaları Korhan Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, 24 Ekim’de sonlandırıldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir