İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti Bursa’da son kulisler

Belediye başkan adaylarının ilan edilmesinden sonra AK Parti’de gözler bir yandan yeniden aday gösterilmeyen başkanlarda, bir yandan da belediye meclisi listelerinde…

Bu minvalde Büyükorhan’da partisi tarafından aday gösterilmeyen Ahmet Korkmaz’ın ne yapacağı merak konusu.

Kulislerde Korkmaz’ın YRP ile dirsek temasına geçtiği ifade olunuyor.

Seçim çalışmalarına devam eden Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Kamil Turhan ise köy ziyaretlerine başladı.

Meclis üyeliklerinde fermuar sisteminin uygulanacağı ilçede AK Parti’nin kontenjan adayının Murat Arslan olacağını da paylaşmış olalım.

Bir başka dağ ilçesi Keles’te ise aday arayışlarına devam eden YRP, önce Ziraat Odası Başkanı Mustafa Din’e adaylık teklifinde bulundu, ancak olumsuz yanıt aldığını belirtelim.

Ardından AK Parti’de önceki dönem ilçe başkanı olarak görev yapan Raşit Kolay’a teklifte bulunan YRP kurmaylarının yine ret cevabı aldığını öğrendik.

Öte yandan, Cumhur İttifakı’nın kontenjan meclis üyesi adayının AK Parti Nilüfer İlçe’de görev yapan Kızılay yöneticisi Numan Çakır olması kesinleşmiş.

Yine birinci sıra meclis üyesi adayının da Veteriner Hekim Coşkun Korkmaz olacağı da netleşmiş durumda.

AK Parti’nin sevilen sayılan isimlerinden, mahalle temsilcilerinden Mustafa Samsa da yerel mecliste 9. sırada yer bulmuş.

***

Bursa özelinde Osmangazi’de meclis adaylığı başvurusunda bulunan Gençlik ve Spor eski il müdürlerinden Ömer Gümüş de listelerde yer alırsa sürpriz olmaz.

Yine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin’in bu dönem Osmangazi’den aday gösterileceği konuşuluyor.

Osmangazi’de AK Parti listelerinden Remzi Yeprem’in de aday gösterilmesi sürpriz olmaz.

Bir tarafta bunlar yaşanırken diğer tarafta Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’nin Osmangazi’den Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gidecek bir isim istediğine kulis bilgisi olarak ulaştık.

***

Yıldırım ilçesinde ise Cumhur İttifakı’nın birinci sıra adayı Fuat Alparslan olacak.

Onun yanı sıra listede Rüştü Maviçiçek,  Fatma Zehra Yekeler, Selim Yolgeçen, Şakir Emin, İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk, istifa eden il yöneticisi Mustafa Kaymaz ve mevcut belediye meclis üyesi Mücahit Bozkurt’un listelerde yer alması bekleniyor.

YRP’nin adaylık teklifini reddeden Hüdayi Yazıcı ismi de kulislerde konuşuluyor.

***

Yine Gökhan Dinçer’in aday olduğu Mudanya’da ise Kadir Doktur’un ve Arif Bayrak’ın listede olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Bunun yanı sıra ilçe halkının çok sevdiği, önceki dönem belediye meclis üyesi Dergah Mansur Alkan’ın da meclis listelerinde gösterilmesi sürpriz olmaz.

İlerleyen günlerde diğer ilçelerde yaşanan kulis bilgilerini aktarmaya devam edeceğiz.

Bakalım hangi sürprizleri göreceğiz…

HABERLER