İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de hareketli gün

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in Bursa’ya geleceğini dünkü yazımızda kaleme almıştık.

Gelir gelmez ilçe başkanları ile toplantı yapan Kandemir, ardından başkan adayları ile buluştu.

Sonrasında alfabetik sırayla ilçe başkanları ve başkan adayları ile toplantılar gerçekleştirdi. Toplantıda ele alınan konulardan biri de belediye meclis üyesi adayları listesi idi.

O listelerde bazı isimler listeden çıktı, bazı isimler listeye girdi. Bazı isimlerin sıralaması değişti.

Yazımızı kaleme aldığımız anlarda da toplantı devam ediyordu.

Toplantıda yaşanan sürprizlerden biri de Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan’ın partisinden meclis üyesi adayı gösterilmesi idi.

Turhan, çok büyük aksilik olmaz ise partisinden Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olacak.

Yine Orhangazi’de liste başı olan isim, İsmail Aydın’ın yeğeni Avukat Alperen Aydın oldu…

Bunun yanı sıra Osmangazi listelerinde ise AK Parti’den daha önce milletvekili aday listelerinde yer alan Dinçer Akyel’in oğlu Burak Akyel de listede yer buldu.

Bu arada Gürsu’dan AK Parti Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Arslan’a da Yeniden Refah Partisi’nden Gürsu Belediye Başkan Adaylığı teklifi geldiğini ifade edelim…

Arslan, karar arefesinde…

Bunun yanı sıra listelerde yer almak isteyen birçok ismin de son dakikaya kadar listeye girebilmek için mücadele ettiklerini belirtelim.

Bir tarafta bunlar yaşanırken diğer tarafta da partisi tarafından tekrar aday gösterilmeyen Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in,  Başkan Adayı Ali Doğru’yu yalnız bırakmaması dikkatlerden kaçmıyor. Bu da Keskin’i alkışlamak için yetiyor artıyor bile…

Bu arada BBP’den listelere girecek is
min Haldun Filizli olacağını bu köşeden aktaralım.

Bakalım süreç nasıl tamamlanacak?

Bekleyip, takip edelim…

CHP’DE MECLİS ÜYELİKLERİ NASIL ŞEKİLLENECEK?

Merak edilen konulardan biri de ana muhalefet partisi CHP’de meclis üyelikleri. Fermuar sisteminin uygulanacağı CHP’de parti kontenjanından kimler meclis listelerinde yer alacak?

Misal olarak Osmangazi’de Feyyaz Alptuğ Memişoğulları, Nilüfer’de Kıvanç Atmaca, yine Nilüfer’den başkan adayı olan Erman Aydıngün listelerde yer bulabilecek mi?

Bunları da önümüzdeki hafta içerisinde öğrenmiş olacağız. Bugünden öğrendiğimiz ise Genel Merkez tarafından Kestel Adaylığı çekilen Cevat Asa’ya, aday gösterilen Akan Ayaz tarafından ‘belediye meclis üyeliğinde nereyi istiyorsanız oraya yazalım’ teklifi…

KELES’TE AYNI KÖYDEN İKİ ADAY

Keles’in önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Bektaş Alpağut köyündendir. Öte yandan bu dönem CHP’nin Keles adayı Orhan Aslan da yine Alpağut köyünden. Dün son dakikada YRP’ye geçen, başkan adayı gösterilen  AK Parti Keles İlçe eski Başkanı Raşit Kolay da aynı köyden.

Benim merak ettiğim ise Alpağut köyünden en fazla oyu hangi partinin alacağı…

Onu da 31 Mart 2024 akşamı öğreneceğiz.

HABERLER