İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de ilçe başkanları tamam ve bir detay

Yerel seçimlerde en çok konuşacağımız siyasi partilerin başında AK Parti olacak.

İşte bu açıdan bakınca yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen AK Parti ilçe başkanları arasında görevini bırakanlar vardı.

O isimlerin yerine kimin geleceği merak konusu idi.

Gerçi biz konu ile ilgili olarak yaklaşık bir hafta öncesinde Yıldırım İlçe için bu köşede İrfan Akkaya isminin öne çıktığını kaleme almıştık.

Ve o atamalar gerçekleşti.

Daha önce yazdığımız gibi;

Yıldırım’a İrfan Akkaya ilçe başkanı olarak atandı, görevi de AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’den aldı.

Akkaya’nın ardından görevlendirme yazısı alan diğer isimler de şunlar oldu:

Gemlik İlçe Başkanlığına Tevfik Yılmaz atanırken, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı görevine Mutlu Turgut, İznik İlçe Başkanlığı görevine İnanç Şahin, Karacabey İlçe Başkanlığı görevine Gültekin Saygısever getirildi.

Partilerini önümüzdeki yerel seçimlere hazırlayacak olan yeni ilçe başkanlarının, görevlendirme yazılarının ardından yönetim kurulu üyelerini oluşturmak üzere çalışmalara başladıklarını da ifade edelim.

Muhtemelen yeni yönetim kurulları da birkaç güne kadar açıklanır.

Hayırlı olsun…

Bu arada, söz AK Parti’den açılmış iken bir detaydan daha bahsedelim.

Önceki yıllarda AK Parti’de il yönetimlerinde görev yapan, mali işler başkanlığı görevinde bulunan isimlerden biri de Mehmet Babacan idi. Babacan, önceki yıllarda ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti…

Oğlu da babasından aldığı mirası devam ettiriyor.

Hem mesleki hem de siyaset olarak babasının izinden giden Oğuz Babacan da yıllar sonra Mali İşler Başkanlığı görevine atandı…

Babacan için muhtemelen bu görev oldukça anlamlı bir görev…

Seneler sonrası babasının görev yaptığı koltukta ona da görev yapmak nasip olacak…

KESTEL VE GÜRSU MHP’YE VERİLİR Mİ?

Yerel seçimlerde merak edilen konuların başında partiler arası ittifaklar geliyor.

Bursa özelinde ise Cumhur İttifakı’nı oluşturan iki siyasi parti MHP ve AK Parti arasında ittifakın devam etmesi, beraber seçime girilmesi durumunda hangi belediyelerin MHP’ye verileceği fazlası ile merak ediliyor.

Bu noktada temel bilinen, bir önceki dönem MHP’ye verilen Yenişehir’in aynen devam edeceği. Fakat bunun üzerine ilave belediyeler alınacağı konuşuluyor.

O kulis bilgilerine göre Orhaneli’nin de verilebileceğinden bahsetmiştik… Fakat buna ilave olarak Gürsu ve Kestel’in de MHP’ye verileceği kulislerde konuşulmaya başlandı…

Bu bilginin doğruluğunu teyit etmek bayağı zaman alacak. Amma velakin bu bilgi bile kulisleri hareketlendirmeye yetti arttı bile…

Biz süreci bekleyip takip edelim…

HABERLER