İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de istifa edecekler belli oldu, sıra izinde…

Geçen hafta içinde AK Parti’nin yerel seçim startını verdiğini kaleme almıştık. Seçim stratejisini bu dönem belirleyecek en önemli unsurların başında yine ittifaklar olacaktır.

Yerel seçim sürecinde ittifaklar nasıl gerçekleşecek onu ilerleyen zamanda hep beraber öğreneceğiz. Ama bizim bugünden bildiğimiz sürecin çetin pazarlıklarla geçeceği…

Bunun ipucunu önceki gün Bursa’ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici verdi.

Bursa özelinde ise AK Parti teşkilatlarına geçen hafta içinde sorulan soruların başında önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmak isteyen teşkilat mensuplarının durumu merak ediliyordu.

Bu noktada hafta içinde gerçekleşen il ve ilçe yönetim kurulu toplantılarında bu konu masaya yatırıldı.

Bazı ilçelerde yönetim içinde konuşulurken, bazı ilçelerde de aday olmak isteyenler başkanlarla bire bir konuştu.

İlçe başkanlarından aday olmak isteyenler de geçen hafta çarşamba günü İl Başkanı Davut Gürkan ile birebir görüşmüştü.

İlçe yönetimlerinden aday olmak isteyenler için tekrar düşünmeleri için yarına kadar süre verildi. İlçelerden aday olmak isteyenleri ilçe başkanları çarşamba günü il başkanlığına bildirecekler….

İl başkanlığı bu noktada kimlere vize verecek onu sonradan öğreneceğiz.

Ama kulağımıza gelen bilgilere göre Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni istifa kararı alırken, Mustafakemalpaşa, Büyükorhan ilçe başkanları devam kararı vermiş.

Osmangazi ve Yıldırım İlçe yönetimlerinden istifalar olacağını da ifade edelim.

Bunun dışında diğer ilçe yönetimlerinden ve il yönetiminden de başta olmak üzere istifalar olabileceğini de yazmış olalım…

Biz süreci bekleyip, takip edelim.

Kimlere dur denilecek, kimlere izin verilecek…

***

ADAY ADAYLARI 10 FİDAN DİKSİN

Önümüzdeki günlerde yerel seçim süreci oldukça hareketli geçecek. Son yıllarda değişik sebeplerden dolayı birçok ormanımız, milyonlarca ağacımız yok oldu. Atalarımızın bize emanet ettiği ormanları geleceğe taşıyamadık. Ama en azından boş olan bölgeler için farklı çalışmalar yapılabilir.

Onun adı da ağaçlandırma…

İşte bu noktada önümüzdeki yerel seçim sürecinde ülke genelinde siyasi partiler aday olacaklardan ilave olarak fidan dikme kampanyası düzenleyebilirler.

Nasıl mı?

2024 yerel seçimleri için ‘hatıra ormanı’ oluşturmak maksadıyla bir araya gelinir, masada birleşemeyen siyasi partiler bu noktada birleşebilir…

Bursa özelinde bir bölge seçilir.

Siyasi partiler aday adayı meclis üyelerinden bu ormana 10 fidan ilçe başkan adaylarından 100 Büyükşehir Başkan adaylarından 500 fidan bağışlamasını isteyebilir.

Bu sayede kentimiz gelecek nesillere güzel bir orman bırakabilir.

Öneri bizden değerlendirmek tüm siyasi partilerden…

HABERLER