İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de potansiyel aday adaylarına yeni isimler

Seçimin ayak sesleri geldikçe kulis kazanları iyiden iyiye kaynamaya başladı. Hatırlatmakta fayda var, yazılarımızı takip edenler daha önce bu köşeden AK Parti’den potansiyel aday adaylarını okumuştu.

Bundan sonra da yazmaya devam edeceğiz.

Ama öncesinde genel bir bilgi paylaşalım.

AK Parti’de ülke genelinde mevcut milletvekillerinin birçoğunun yenileneceği iddiası kulislerde ağırlık kazanmaya başladı.

Yenileme yapılırken geçmiş dönemlerde ağabeylik yapan bazı isimlerin de havuzda tekrar değerlendirileceğini paylaşmış olalım.

Bu değişimden Bursa’dan kim ne kadar nasibini alacak, hep beraber göreceğiz.

Öte yandan AK Parti’de milletvekili aday adayı olabilecek isimler noktasında daha önceki yazdığımız isimlere ilave olarak bugün ilk yazacağımız isim iş dünyasının yakinen tanıdığı isimlerden biri MÜSİAD Bursa Şube önceki dönem başkanlarından Hasan Çepni.

MÜSİAD’ın Bursa’da kurumsal kimlik kazanmasında şu anki yere taşınmasında büyük emeği olan ve bu noktada önemli misyon üstlenen Çepni’nin ismi de adaylık kulislerinde fazlasıyla duymaya başladık.

Muhtemelen adaylık dosyası verecek bizim de çok sevdiğimiz isimlerden…

Bunun dışında merak ettiğimiz aday profillerinden biri de Muşlulardan kimin aday olacağı idi.  Daha önce birkaç isimden bahsetmiştik.

Yine bu noktada kulağımıza gelen bir başka isim Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl.

Muşlu olan Bingöl’ün eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalar dikkat çekiyor.

Daha önce de aday adaylığı olan son dakikada listeye giremeyen isimlerden biri olan Bingöl’ün bu dönemde aday adayı olacağı iddia ediliyor.

Bingöl, aday gösterilirse Muş’tan mı yoksa Bursa’dan mı gösterilir?

Orası da ayrı bir soru işareti…

Konu Muş’tan açılmış iken, yeni kurulan çiçeği burnunda diye tabir edeceğimiz SİAD’lardan biri olan MUŞSİAD’ın başkanı Ayhan Durgun’un da  aday adayı olacağını ve AK Parti’ye dosya vereceğini söyleyenlerin sayısı da oldukça fazla.

Bunların dışında bir de aday olmayacak isimler var.

O isimlerden biri de zaman zaman kulislerde ismi aday olacak şeklinde çıkan AK Parti Bursa İl Yöneticisi Bursa Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkul’un aday olmayacağını bizzat kendisinden öğrendik.

Bu köşeden şunu ifade edelim. Bursa’da herkesin sevdiği muhtarlarda da karşılığı olan bir bürokratın adaylığı olursa da şaşırmamak gerekir!..

O isim şimdilik biz de saklı…

Bunun dışında aday adaylığı havuzuna her gün birçok isim fısıldansa da bizler gerçekten adaylık potansiyeli olan isimleri kaleme alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz.

Bakalım takvim başlayınca kimler yola çıkacak?

Bunun dışında yola çıkmayıp da son dakikada AK Parti Genel Merkezi’nden dosyanı hazırla denilecek, kısaca bu dönem piyango vuracak isim olacak mı?

Onu da ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz…

Başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere, İYİ Parti ve DEVA’da kimler aday adayı olacak?

Daha önceki yazdığımız isimlere yeni ilaveler olacak mı?

Onları da süreçle beraber kaleme almaya devam edeceğiz.

HABERLER