İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de yerel seçim öncesi aday belirleme ve aday olma stratejisi

2023 yılının başında genel seçimler öncesi yaşadığımız hareketlilik belli.

Şimdi sırada 2024 yerel seçimleri için başlayan hareketlilik var.

Hal böyle iken bizlerin de ister istemez gözümüz de kulağımız da siyasi partilerde oluyor.

Bu noktada en hareketli parti AK Parti

Önümüzdeki yerel seçimler için hazırlıklarını devam ettiren AK Parti’de Koordinatör Milletvekili İsmail Kaya, geçen hafta görüşmelerini tamamladı.

Elindeki raporla Ankara’ya gitti.

Bundan sonra nasıl bir karar çıkacak, hep beraber göreceğiz.

Ama bizim de Bursa’dan gördüklerimiz arasında öncelikle bazı başkanların devam etmesinin oldukça güç olabileceği ihtimali öne çıkıyor.

Şimdilik o başkanların isimlerini yazmayalım…

Ama şunu net olarak ifade edelim:

Halktan kopuk, kulağını tıkayan, halkla iç içe olmayan başkanların yeniden seçilme şansı yok.

Sadece bu kadar mı?

İlçe başkanı görevinde bulunan ve rotasını belediye başkanlığına çizen, fakat görevde bulunan belediye başkanını zırt pırt il yönetimine, milletvekillerine şikâyet eden ilçe başkanlarının da aday gösterilme durumu yok denecek kadar az.

Belediye meclislerinde görev yapan, sadece kartvizitinde belediye meclisi bulunsun, gri pasaport hakkından faydalanmak için tekrar aday olmak isteyen meclis üyelerinin de seçilme ve yeniden aday gösterilme olanağı yok.

Yine bu seçimlerde merak ettiğimiz konulardan biri de son genel seçimlerde AK Parti listelerinde milletvekili adayı olarak gösterilen fakat sandıktan çıkamayan; 1. Bölge’den Ahmet Yıldız, İrfan Akkaya, Ömer Faruk Temiztürk, Semih Peksert ve Mihrimah Kocabıyık ile 2. Bölge’den Mustafa Yıldırım, Fuat Alparslan, Süleyman Çelik, Asuman Akçay Sakallı ve Mustafa Yıldırım’ın nasıl bir yol izleyecekleri.

İstekleri teşkilat kalmak mı olacak?

Yoksa yerel yönetimlerde bulunma isteği mi?

Bunların hepsini zaman içinde öğreneceğiz.

Bu arada, öğrendiğimiz diğer bir detay ise önceki dönem Bursa Büyükşehir, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi ve Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev yapan Celil Çolak’ın bu dönem aktif görev almak istemediği.

Benim kişisel kanaatim Çolak gibi isimlere hem yerelde hem genelde her zaman ihtiyaç duyulduğu…

Biz süreci takip etmeye devam edelim.

MHP’DE TEKİN’İN A TAKIMI BELLİ OLDU

Geçen hafta içinde MHP’de sürpriz bir değişim yaşandı. Cihangir Kalkancı görevini Muhammed Tekin’e devretti.

Tekin de görevi alır almaz hızlı bir şekilde yönetim kurulunu oluşturdu. Oluşan yönetim kurulundan da yürütme kurulunu… Tekin’in yürütmesi şu isimlerden oluştu:

Ferhat Daysalı Teşkilatlardan, Ahmet Doğu Hukuk ve Siyasi İşlerden, Sertaç Yurdacan Kamu Kuruluşlarından, Nurtaç Usta Yerel Yönetimlerden, Elif Ertürk Sağlık İşlerinden, Mustafa Biçki Medya ve Ar-Ge’den, Kadir Karakuş Protokol ve Halkla İlişkilerden, Kerim Gürsel Çelebi İş Dünyasından, Hikmet Çalışye Sosyal İşlerden, Yusuf Güney Sendika ve Yan Kuruluşlardan, Canan Tarçın Kadın ve Aileden, Yavuz Eyüpoğlu İl Sekreteri, Ümit Kalaycı İl Muhasibi olarak görevlendirildi.

 

HABERLER