İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’nin bayramlaşması ve eski ilçe başkanının isyanı!

Dünkü yazımızda CHP’nin bayramlaşmasından notları paylaşmıştım, ardından bugün de AK Parti’nin bayramlaşmasını kaleme alacağımızı ifade etmiştim.

Öncesinde de AK Parti’de arefe günü bayramlaşma programının yapılmasına tabanda ciddi tepkiler olduğunu ifade etmiştim.

Hatta geçmişten bugüne kadar teşkilatın değişik kademelerinde görev almış bir çok ismin bayramlaşmaya gitmeyeceğini kendi ağızlarından duydum.

Ben yaptım olduğu ile bu bayramlaşmayı kabul etmeyen bir çok isim var.

Bursa’da 300 binin üzerinde üyesi olan bir partinin bayramlaşması bin ile bin 500 partili arasında gerçekleşiyorsa bu sorgulamanın doğruluğu ortaya çıkmış oluyor.

Öte yandan basit bir hesapla ilçe yönetimleri ana, kadın ve gençlik kollarının asil yedek olarak 90 kişi olduğunu hesaba katarsak bir bayramlaşmada sadece mevcut yönetimlerden 2 bin teşkilat mensubu bulunması gerekir.

Bunun üzerine mahalle başkanları ve yönetimlerini de hesaba katın öte yandan son seçimlerde aday gösterilen meclis üyelerini de ilave edin bu rakama en az   4 bin isim daha ilave olması gerekir.

Ama AK Parti’nin bayramlaşması rakam olarak oldukça düşük kaldı…

İşte bu noktada önceki gün AK Parti Karacabey önceki dönem ilçe başkanlarından Murat Erol sosyal medyasından oldukça sert bir şekilde tepki göstermiş.

Bizler de o tepkiyi virgülüne dokunmada köşemizden yayınlıyoruz.

“Eski köye yeni adetler tam gaz devam ediyor”

‘AK Parti kurulalı 23 yılı aşmış ve 22 yıldır İktidardayız. 20 yıllık Belediyecilik hizmetlerine damga vurmuş, son yerel seçimlerde ise tabanın sesine kulak tıkayan üst yönetimin yanlış tercihleriyle özellikle kendi seçmen kitlesinin tavır ve tepkileriyle bu yanlışlara bir tokat vurulmuş 31 Mart Yerel seçimlerinde 20 yıl sonra ilk defa seçimin kazananı olamamışız.

Bursa özelindeyse başlangıç yıllarında İktidar Partilerinin gövde gösterisi yaptığı vazgeçilmez mekan olan Kültürpark içinde Özgen Çay bahçesinde coşkulu bayramlaşmalar gerçekleştirdik. Sonrasında Rahmetli Hikmet Şahin Başkanımızın az zamanda çok ama çok işler yaptığı ve en büyük projelerin başını çeken Merinos Kongre Merkezi mekanımız olmuştu. 20 yıl boyunca bütün bayramlaşmalarımızın yapıldığı bu mekanda 31 Mart 2024 Yerel seçimi ardından ilk “Ramazan Bayramlaşması da” burada yapılmış iken iki buçuk ay sonra ne oldu da Yıldırım Belediyesi uhdesinde olan Naim Süleymanoğlu Kompleksinin yanı başında bir İlçe Bayramlaşması kıvamında bir de Arefe Günü yapılması çok enteresan geldi doğrusu.

Ramazan Bayramlarında ilk gün, Kurban Bayramlarında ise ikinci gün yapılması artık geleneksel olmuş bu törenlerin arefe günü telaşesi içerisinde bir sürü esnaf arkadaşın işlerinin en yoğun olduğu, milletin alış veriş telaşesinin zirve yaptığı Bursa trafiğinin keşmekeşinin en üst noktada olduğu bir günün seçilmiş olması çok büyük bir idarecilik vizyonu herhalde..(!!!)

Böyle bir tercihte ki amaç; birlik ve beraberliğe güç katmak mı yoksa yapalım da vazifemiz bitsin, bayramda rahat edelim mi anlayışı doğrusu anlayabilmiş değilim.

Herkes sağda solda çok şeyler konuşurken, konuşulacak yerlerde ise sevimli pozlar vermek samimiyet sorgulaması gerektiren bir durum.

Dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sırtından geçen tam 22 yıl…

Yük olan değil yükünü alan kadroların artık yavaş yavaş azaldığını görmekten sonsuz üzüntü duyduğumuz bir zamanı yaşamak ta şahsen kendi adıma beni ciddi olarak rahatsız ediyor.

Tabandan ısrarla kopmak için sanki bir yarış içerisindeyiz.

Eğer Merinos u CHP li Büyükşehir Belediyesi vermediyse çoğunluğu bizde olan meclis grubumuz ne yapmaktadır.?

Eğer bu tercih İl Başkanlığımızın uhdesindeyse böyle bir Vizyonu kabul etmiyorum.

Beyler herkes şöyle bir kendine gelsin, oldu bittiyle bu işler olmaz. Siyaset ciddi bir iştir. Böyle ben yaptım oldu bitti mantığıyla hiçbir yere gidemeyiz.

Kurban Bayramımız Başta kan ağlayan İslam Coğrafyalarında ki kardeşlerimizin olmak üzere olsun tüm İslam Alemine Hayırlı Olsun.” sözleriyle bitirmiş.

Öte yandan meraklıları için yazalım.

Kurban bayramının 2. günü Merinos AKKM müsaitmiş…

İstenilseydi kiralanabilirdi.

Bu arada bayramlaşmada dikkat çeken diğer bir detay ise bazı milletvekillerinin de bayramlaşma töreninde olmamasıydı.

 

 

HABERLER