İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Aktaş’ın son toplantısı ve iddialara yanıtı…

Salı akşamı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatı ile Alinur Aktaş’ın son kez konuğu olduk. O da başkan sıfatıyla son kez karşımıza çıktı.

Hem beş yılın özetini yaptı, hem helallik istedi, hem de nasıl bir belediye bıraktığını basın mensupları ile paylaştı.

Önce bir seçimin anatomisini anlattı. Bir önceki 2019 seçimi ile 2024 seçimini mukayese etti. “Kırılma noktasının perşembe günü Bursa’da gerçekleşen miting” olduğunu ifade etti.

Öte yandan Aktaş; “Gerçekleşen 11 anketin 10’unda 0,9 ile 4 puan arası öndeydik. Son ankette 1,8 puan öndeydim. Mustafakemalpaşa ve  Yenişehir’i kazanıyorduk, Kestel’de ise hiçbir ankette önde çıkmadık” diyerek kendisini yanıltanların bir anlamda anket firmaları olduğunu bizlerle paylaşmış oldu.

Seçimlerin sonucunu genel politikaların belirlediğini, emeklinin maaşlarının da bu anlamda önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Bursa özelinde bir önceki seçime göre sandığa gitmeyen ilave 210 bin seçmen, sandıklardan çıkan boş oylar ve YRP’ye verilen oylar… Sonuç olarak CHP adayı Mustafa Bozbey’in zaferi…

Aktaş; yine soru cevap kısmında mazbatasını aldıktan sonra koltuğa oturacak Mustafa Bozbey’in iddialarına da samimiyetle yanıt verdi.

Öncelikle seçim akşamı belediyeye TIR’lar yanaştırıldığı iddiasına yanıt verdi. Aktaş, “Bırakın TIR’ı bir tane bürokratım bile gitmedi, üstüne üstlük güvenlik kameralarını da izletmeye hazırım” dedi.

Sonrasında ilave etti: “Teknoloji çağındayız, her şey dijital ortamda saklanır. Bizden giden olmadı ama onlardan orada bekleyenler vardı.”

Diğer bir iddia ise 36 kişinin tazminatlarını alarak çıkarıldığı idi. Aktaş, bununla ilgili “36 değil toplamda 24 isim işten çıkarıldı. Özel kalemdeki arkadaşlara tazminatları verildi, her şey kanuni”  ifadelerini kullandı.

Aktaş, maaşlarla ilgili iddia için de Zaten biz şirketlerimizin personellerinin maaşlarını yatırdık, memurlarla ilgili de kararname çıkması gerekiyor, onların paraları da hazır” diyerek Bozbey’e yanıt vermiş oldu.

“Sırtımda küfe yok, tertemiz bir belediye bırakıyorum “diyerek kısa bir sunum gerçekleştiren Aktaş, yapılanları da özetledi.

Öte yandan Genel Sekreter Ulaş Akhan’ın perşembe günü istifasını vereceğini, devir teslim töreninde kendisinin olmayacağını ve perşembeyi cumaya bağlayan gece umreye gideceğini de öğrenmiş olduk.

Aktaş, toplantının sonunda Bozbey’e başarı diledi ve mal beyanını açıklayarak göreve başlamasının şık bir hareket olacağını ifade etti. Bakalım Aktaş’ın bu isteğine Bozbey nasıl yanıt verecek? Onu da hep beraber göreceğiz…

Siyasi gelecek noktasında ise konuşmalardan çıkardığımız Aktaş’ın o defteri rafa kaldırdığı yönündeydi.

Bize de bu saatten sonra kendisine sağlık ve sıhhat dilemek düşüyor…

HABERLER