İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ali Aykurt’un en büyük hedefi

Önceki gün Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’un davetlisi olarak soluğu Orhaneli’de almıştık.

Başkan Aykurt’un yaptıklarını kısmen anlattık.

Bir de yapacakları var.

Daha doğrusu şarta bağlı hedefleri demek daha doğru olacak.

Onun da ilk şartı partisi tarafından tekrar aday gösterilmesi, diğer şart ise seçimleri kazanıp Orhaneli halkının bir dönem daha vize vermesi.

İşte o vizenin verilmesi durumunda Aykurt belediyenin mülkiyetinde olan bir arazide özel sektör iş birliği ile engelsiz bir köy ya da mahalle demek daha doğru olacak, kurmak istiyor.

Yaklaşık 15 dönüm üzerinde 100’e yakın iki katlı engelsiz ev kurulacak. Alt katta engelli olan çocuk yaşayacak, üst katta ise aile…

Alt katta engelli bir bireyin kendi başına hayata tutunabilmesi için tüm olanaklar sağlanacak. Bu sayede engelli bireylerin yaşama tutunma umutları artmış olacak.

Aykurt’un hedefi şu: “Engelli ebeveynlerin duası olan, ‘Allah’ım benim canımı evladımdan önce alma’yı, ‘evladıma benden daha uzun ömür ver’ duasına çevirmek.”

Temennimiz inşallah olur.

Projenin hedefi de;

Aileler buraya gelip engelli çocukları ile 15’er gün kalabilecek. Evlerin etrafındaki parkur da engellerin olmayacağı engelsiz bir kent olarak planlanacak.

Projenin hayat bulması durumunda Aykurt çok önemli bir sosyal projeye imza atmış olacak. Bunun dışında Aykurt’un bölgede yaşayan çiftçilerle ilgili yurt dışında üretimi yapılan bir üzümsü bitkiyi de Orhaneli’de yetiştirmek için özel gayreti var.

Bakalım, bu ürün Orhaneli’de yetişecek mi?

Onu yakın bir tarihte öğrenmiş olacağız.

Bize düşen bu tür projelere destek olmak ve takip etmek…

AK PARTİ YILDIRIM İLÇE’DE BAŞKANLIK İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

AK Parti’de önceki hafta içinde görevinden ayrılaran isimlerin başında Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay geliyor. Erbay’ın istifası sonrası koltuğa kimlerin atanacağı da ayrı bir merak konusu.

İşte bu noktada AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın çalışması devam ediyor. Fakat kulislerden edindiğimiz bilgilere göre birkaç ismin adı ön plana çıkmış durumda.

O isimlerden ilki, il ve Yıldırım ilçe yönetiminde uzun dönem görev yapan, önceki dönemlerde de milletvekili adayı gösterilen, ilçede eczacılık yapan ve halk tarafından sevilen bir isim olan Ali Ömeroğlu.

Yine kulislerde ismi geçen bir başka isim ise son genel seçimlerde partisi tarafından milletvekili adayı gösterilen ve öncesinde de il yönetiminde görev yapan İrfan Akkaya

Bu isimlerin yanı sıra birkaç kişinin daha kulislerde isminin geçtiğini biliyoruz.

Bakalım bu yukarıda saydığımız iki isimden biri mi yoksa bir başka isim mi ilçe başkanı olarak atanacak?

Onu da yakın bir tarihte görmüş olacağız.

Bekleyip, takip edelim…

HABERLER