İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Başkan Aktaş’tan bir ilk…

Özellikle yaz dönemlerinde hafta sonları bizler için gündem yok denecek kadar azdır. Bu minvalde cumartesi ve pazar günü Bursa açısından oldukça hareketli idi.

Bu hareketliliğin ilk ayağında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlık konutu yıkımı daveti var idi.

Dile kolay 63 yılda Bursa’da görev yapan 10’un üzerinde belediye başkanına ev sahipliği yapan emektar ev de resmen boşaltıldı.

Bölgede ilk yıkım gerçekleşti…

Muhtemelen arkası da gelecek…

Ama asıl üzerinde durulması gereken, alanın manevi mimarı Süleyman Çelebi ve çok sayıda ecdadımızın mezarının bulunduğu bu alanda 1960 yılının öncesinde bu konutun yapılması.

Allah korusun şairin ifade ettiği gibi,

 “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı”

İşte bu açıdan bakınca oldukça önemli.

Bir anlamda Başkan Aktaş kimsenin yapamadığını yaparak burayı boşalttı, milletin emrine tahsis etti. Gerçi boşaltılması noktasında buranın geçmişini bilenler tarafından da ricalarda bulunulmuş…

O tam o sıra boşaltmayı düşünürken araya pandemi girince biraz uzamış…

Ama sonunda boşaltıp kendi evine geçmiş…

Netice olarak;

Burası, yan taraftaki külliye  ve TÜMSİAD’ın kullandığı alan ile beraber 28 dönüm olarak yakın bir tarihte Millet Bahçesi ve külliye olarak hizmet edecek…

Başkan Aktaş’ın toplantıda ifade ettiği birkaç söz var ki gerçekten akıllarda yer edinmesi gerekiyor. Bu noktada ‘Yerel yöneticilerimize lojmana gerek yok. Bir sonraki dönem var olacak mı, var olmayacak mı bunu düşünmek lazım’ diyerek önemli bir saptama yaptı.

Gerçekten de öyle… İş hayatından siyasi hayata geçen yerel yöneticilerin bir daha aday olmamaları, aday gösterilmemeleri ya da seçime girdiklerinde seçilememeleri durumda hayatlarında beş yıl kopuk oluyor. Bu açıdan bakınca da önemli.

Umarız ki Başkan Aktaş’ın bu davranışı diğer yerel yöneticilerimize de örnek olur, onlar da başkanlık konutunu boşaltır, o alanları kamu yararına farklı bir şekilde kullanırlar…

***

Kısa bir mola…

Yaz tatilinin sonlarına geldiğimiz bu günler yoğun geçen seçim döneminin ardından bizler de oldukça yorulduk.

Yakın bir tarihte yerel seçim süreci başlayacak. Bizlerin de bu sürece daha iyi hazırlanabilmesi için sizlerden kısa bir mola istiyoruz.

Allah nasip ederse 2 Eylül tarihinde buluşmak üzere hoşça ve dostça kalın…

 

HABERLER