İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Başkan Erkan Aydın’ın ilk ayı ve beklentiler…

Yerel seçimlerin ardından  göreve gelen başkanlar görevde ilk ayını geçirdiler.

Bu ilk ayı ziyaret ayı olarak sayabiliriz. Seçilen başkanlar tabiri caiz ise misafirlerini ağırlamaktan neredeyse evlerine bile gidemediler desek abartmış olmayız.

Fakat buna rağmen ilk defa belediye başkanlığı gibi koltuğa oturan isimler arasında Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın‘ın performansı dikkat çekiyor.

Ama öncesinde şunu net ifade etmek gerekiyor:

İsmail Tatlıoğlu’nun dağlılara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak yıllar önce aşıladığı özgüven duygusu zaman içerisinde gelişti.

Belki Tatlıoğlu belediye başkanı olamadı.

Ama onun açtığı yoldan birçok isim bugün yerelde ve genelde farklı siyasi partilerden aktif politika içerisinde…

İşte Tatlıoğlu’nun açtığı yoldan ilerleyen Erkan Aydın da ısrarla bu dönem de aday olarak Osmangazi’de üç dönem milletvekilliği görevinin ardından başkanlık koltuğuna oturdu.

Belki her birey milletvekili olabilir, her milletvekili başarılı belediye başkanı olamaz.  İşte Erkan Aydın bunun istisnalarından…

Eczanesinde güler yüzü ile mahallenin oğlu Erkan’ı olan aydın bu özelliğini Osmangazi Belediye Başkanlığı’nda da devam ettiriyor.

Dağlı hemşehrilerinin de gururu olan Aydın’ın başarısı yörede de siyasete ilgiyi arttırdı.

Koltuğuna oturur oturmaz Osmangazi Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Osmangazi’yi anma şenliklerini gerçekleştiren Aydın, bu organizasyondan tam puan aldı.

Öte yandan fırsat buldukça çağrıldığı tüm organizasyonlara da giden Aydın’ın mütevaziliği ise vatandaştan tam not almaya yetti arttı bile.

Hatta bu seçimlerde kendilerine oy vermeyen seçmenin de büyük övgüsüne de mazhar olan Aydın’ın  bundan sonraki çalışmalarını bizler de merak ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde Osmangazi Meydanı’na kent lokantasının müjdesini veren Aydın’ın ilerleyen günlerde hızlı bir şekilde yeni müjdeler paylaşacağını umuyoruz.

Özellikle bu dönemde Aydın’ın Osmangazi’de birçok mahalleye ana okulu, semt sahaları öte yandan yine son günlerde kullanım yaşı 12 ve 13’lere kadar düşen madde bağımlılığı ile mücadeleye yönelik ciddi çalışmaların arifesinde olduğunu biliyoruz.

Gelecek nesiller adına bu tür çalışmaları önemsiyoruz.

Bize düşen takip etmek ve başarılar dilemek.

HABERLER