İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Başkan Kanar sosyal medyadan ilçe halkının evlerine misafir oldu

Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşması, akabinde evlerde android smart akıllı televizyonların çoğalmasının ardından toplumun geneline ulaşmak oldukça kolay oldu.

İşte bu noktada teknolojinin nimetlerinden faydalanan kesimlerin başında siyasetçiler, yerel ve genel yöneticiler geliyor.

Bursa özelinde ise sosyal medyadan yapmış olduğu yayınlar noktasında ciddi bir takipçisi olan isimlerin başında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar geliyor.

Sosyal medyadan gerçekleştirdiği yayınlarla ilçede birçok haneye misafir olan, evlere teknoloji yoluyla girme başarısını gösteren Başkan Kanar, bu minvalde geçen hafta içinde benzer bir buluşma gerçekleştirdi.

On binlerce kişinin takip ettiği programda Başkan Mehmet Kanar, görevde bulunduğu 3.5 yılın kısmi özetini gerçekleştirdi.

Gelecek hakkında, planlamalarda bulunulan konular hakkında bilgilendirme yaptı.

O detaylara girmeden önce Mustafakemalpaşa’nın bundan 50 yıl önce nüfus ve arazi olarak Bursa’nın en büyük ilçesi olduğunu hatırlatalım.

Yine geçmişte İnegöl’den önce mobilyanın merkezi olduğunu büyüklerden duymuştum.

Ama zaman içerisinde bu özelliklerini İnegöl’e kaptırmış durumda.

Şimdi tatlısı ile geçmişte kaybettiği birincilikleri farklı alanlarda kazanma adına tatlı bir rekabete girmiş durumda.

Gelelim şimdi açıklamalara;

Başkan Kanar, bu dönem ilçenin 50 yıllık altyapı sorununun çözüldüğüne dikkat çekti.

Bu minvalde; kanalizasyon, içme suyu tesisatı ve yağmur suyu altyapısında ciddi mesafe alınmış.

Yine Güllüce Mahallesi’ndeki 400 dönüm alanın ilçe belediyesine tahsisi yapılmış.

Buradaki hedef, istihdama katkıda bulunacak çalışmalar yapılması…

İlçede yine ilave çekim merkezleri noktasında kaymakamlık lojmanının takas yöntemi ile belediye kazandırıldığını, buranın yakın bir tarihte farklı bir şekilde kullanılmış olacağını öğendik.

Osmanlı Parkı’nın yanında bulunan 5 bin 500 metrekarelik alanın hâkimlere, savcılara, memurlara lojman olarak ilçeye kazandırıldığını da Kanar, sosyal medya üzerindeki yayında açıkladı.

Yine yakın bir tarihte Başkan Kanar, 76 dönüm arazi üzerine kurulu Millet Bahçesi’nin karşısında bulunan alanın Huzurevi ve Rehberlik Araştırma Merkezi olacağının müjdesini de verdi.

Yine bizler de ilave edecek olursak, yakın bir tarihte Tümbüldek Kaplıcaları’nın olduğu alanda ciddi bir turizm yatırımı olacak.

Bu yatırımın bitmesi ile ilçenin cazibesi daha da artacak…

Özelliklerine turizm ve kaplıcası da girmiş olacak.

Keza Suuçtu’nun cazibesi her geçen gün daha da artıyor…

Bu süreçte Başkan Kanar’a en büyük desteği veren isimler AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu…

Velhasılı, Kirmasti’den Mustafakemalpaşa’ya uzanan yolda yaşanan büyük bir değişim ve dönüşümün izlerini görmeye başladık.

Bu izlerin ortak özelliği ilçenin yaşam standardını yükseltmesi.

Umarım bu yükseliş her sahada devam eder, bize de bunları takip etmek ardından yapılan güzel çalışmaları tebrik etmek düşer.

HABERLER