İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Bursa’da

Gerçek olan şu:

Son genel seçimlere Cumhur İttifakı logosu altında kendi amblemi ve kendi adayları ile giren Büyük Birlik Partisi istediği sonucu alamadı.

Bursa özelinde çok gayret göstermesine rağmen, Ekrem Alfatlı’ya rağbet fazla olmasına rağmen o ilgi sandık sonuçlarına yansımadı…

Onlar her şeye rağmen kararlılıkla mücadelelerine devam ediyor.

İşte bu noktada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin önceki dönem il başkanı Salih Uçak’ın düğününe katılmak için Cuma öğleden sonra Balıkesir’den kentimize geldi.

Akşam düğüne katılan Destici, Cumartesi sabah da basın mensupları ile kahvaltıda buluşarak genel değerlendirmede bulunacak.

Ardından bir sünnet cemiyetine, sonrasında da Zeyniler’de özel bir programa katılacak.

Akşam saatlerinde Bursa’dan ayrılacak olan Destici hangi mesajları verecek?

Bekleyip, takip edelim…

***

AK PARTİ’DE İSTİFA SÜRECİ BAŞLIYOR

Önümüzdeki yerel seçimlerin startını veren AK Parti’de süreç işlemeye devam ediyor. Bu süreçte gerek belediye başkanlıkları gerekse belediye meclis üyelikleri için yoğun bir talebin olacağını tahmin ediyoruz.

Bir tarafta bu talepler yaşanırken, diğer tarafta da kulağımıza gelen bilgilere göre AK Parti yönetimlerinde görevde bulunan isimlerden aday olmak isteyenlerin istifa süreci başlayacak.

Bu noktada il yönetiminin süreçle ilgili toplantılara başladığını ifade edelim.

Bu sürecin önümüzdeki iki hafta içerisinde biteceğini de kayıtlara düşelim.

Bu süreçte kaç ilçe başkanı, kaç il ve ilçe yöneticisi istifa edecek, hep beraber önümüzdeki günlerde görmüş olacağız.

Bekleyip, takip edelim…

***

DEVA’DA SULAR DURULMUYOR

Ali Babacan’ın Genel Başkanı olduğu DEVA’nın Bursa İl Teşkilatları kurulmaya başlandığı ilk günden itibaren oldukça hareketli.

Kurucular Kurulundan başlayan hareketlilik, ardından kurulan il yönetimi, sonrasında il yönetimi kongresinde çift liste, ardından istifalar, kurulan ilçe teşkilatları, ardından yine istifalar…

Bu istifaların ardından genel seçim süreci, ardından yine istifa, yine atama…

İşte bu noktada Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök’ün istifasının ardından İnegöl ve Yıldırım ilçe atamaları derken yine istifalar olmuş.

Edindiğimiz bilgilere göre, Mudanya’da yönetim, Yenişehir’de İlçe Başkanı ve yönetim, Orhaneli’de İlçe Başkanı, Gemlik’te İlçe Başkanı ve yönetim, Osmangazi’de Gök’ün ardından yönetim istifa etti.

Bu istifaların ardından partinin Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın’ın önceki gün Bursa’ya geldiği ve olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdiği bilgisine ulaştık.

Velhasılı DEVA’nın Bursa teşkilatları bir türlü dikiş tutmadı.

Bakalım süreç bundan sonra nasıl işleyecek?

Hep beraber göreceğiz?

 

HABERLER