İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bozbey’in dağa özel ilgisi…

Gerçek olan şu: Bursa’da siyasi partiler tarafından dağ yöresine yeterli ilgi gösterilmiyor.  Listelerde başkan adayları başta olmak üzere yeteri kadar yer verilmiyor.

Ama onlar da yerelde unutulunca sandıkta güç birliği yaparak içlerinden çıkan adaylarına, listelerde yer verilen isimlerden biri olan Erkan Aydın’ı belediye başkanı yaptılar.

Yine bu dönem dağlıların yaşadığı bölgelerde Mustafa Bozbey’e sandıklardan beklentilerin çok üstünden oy çıktı.

Netice olarak;

Yerel seçimler sona erdi. Bursa yerelinde Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan, başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Bozbey; kadrosunu kurma, takım arkadaşlarını belirleme adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu süreçte bir yandan brifing alırken bir yandan da atamalarla ilgili kafa yoruyor. Fakat şirket atamaları açısından değerlendirdiğimizde Başkan Bozbey’in dikkat çeken hamleleri var.

O hamleler içinde Bursa’nın ev sahibi olarak nitelendireceğimiz dağ yöresine özel ilgisi var. O kendisine sandıkta gösterilen ilgiyi karşılıksız bırakmadı diyebiliriz.

Misal Tarım ve Peyzaj A.Ş’nin başına getirilen Sedat Akar Kelesli, Jeotermal A.Ş İçin dillendirilen Erman Aydıngün de Kelesli…

Keza BURULAŞ için kulislerde sesli dillendirilen iki isimden biri olan Remzi Çınar, o da Harmancıklı; diğer aday Fahrettin Beşli de Kelesli…

Yine benim tecrübesinden faydalanacağını düşündüğüm şirket yönetimlerinde aktif görev almasını beklediğim Mustafa Öztürk de Kelesli…

Şimdi tarafsızca değerlendirmek gerekirse Bozbey bu minvalde dağ yöresine son yıllarda en fazla önem veren başkan diyebiliriz.

Hatta şimdiden beş sene sonrasına yatırım yaptı diyebiliriz.

Buradan çıkan diğer bir sonuç ise Bozbey’in Bursa’yı sadece kendi partisi ile değil Bursa’nın toplumda kabul görmüş partili veya partisiz siyaset üstü değerleri ile yöneteceği.

Bize de o yörenin içinden çıkan birey olarak bunu alkışlamak düşüyor.

Öte yandan konu Büyükşehir’den açılmış iken yeni seçilen Mustafa Bozbey’in bilgisi olmadan birileri kendilerince” Büyükşehir bizim belediyemiz” diyerek dizayn etmeye çalışıyor. Aklınca geçmişte” birilerinin yaptığını yapmaya” çalışıyor.

Ne demek istediğimizi Başkan Bozbey anlamıştır diye düşünüyorum.

HABERLER