İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bu fasulye bildiğiniz fasulyelerden değil…

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ı her zaman teknolojiyi en iyi kullanan başkan olarak tanımlamışımdır. Yapmış olduğu çalışmalarda bilime ve teknolojiye fazlası ile değer verir.

Oradan elde ettiği sonuçları da ilçesinin yönetiminde uygulamaya koyar.

Bu bağlamda ilçe bütçesinde hem belediyenin hem de vatandaşın lehine ciddi kazanç sağlıyor.

Hem vakit hem nakit misali…

Bir de vatandaşın beklentilerini doğru ölçebiliyor.

Ölçme tekniklerinde anketlerle beklentilerini isteklerini soruyor.

O beklentilere uygun çalışmalar gerçekleştiriyor.

O çalışmalardan bir geçen hafta bitti.

Biri de bu hafta başlayacak.

Önceki yıllarda adıyla özdeşleşen Cerrah Fasulyesinin tanıtımı için düğmeye basılmıştı. Cerrah Mahallesi’nde festival gerçekleşti.

Bu sene o festivalin 2’ncisi gerçekleşti.

İlk festivalde fasulye ekimi 200 dekar iken festivalden sonra Cerrahlılar fasulyeyi tekrar keşfetti fasulye ekimi 600 dönüme kadar çıktı.

Bu başarı kesinlikle Alper Taban’ın.

Bilmeyenler için yazmış olalım.

Cerrah fasulyesi doğal eczane gibi.

Nasıl mı?

Cerrah Fasulyesini diğer fasulyelerden ayıran pek çok özellik bulunurken; kalori bakımından düşük olması.

Doymuş yağ içermemesi, vücudun gereksinimi için vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olması, yüksek lif içerdiği için sindirim sistemine yardımcı olması ile ileriki zamanlarda oluşabilecek bağırsak kanseri risklerini azaltması.

A vitamini düzeyinin yüksek olması ve bağışıklığı desteklemesi, aynı zamanda bu antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı yavaşlatıcı ve çeşitli hastalıkları önleyici özelliği, göz sağlığının korunmasında sağladığı büyük destek.

Yine yüksek miktarda B6, B1 ve C vitaminleri içermesi, bedeni ve zihni yorgunluktan arındırıcı özelliği, vücudun güçlenmesini sağlaması, magnezyum, kalsiyum, demir, manganez ve potasyum gibi önemli mineralleri bol miktarda içermesi ile öne çıkıyor.

Tüm bu özellikleriyle Cerrah Fasulyesi kalp ritmini ve kan basıncını da düzenliyor.

Öte yandan yine bu hafta sonu Alper Taban’ın himayeleri ile  İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla İnegöllü motosiklet severlerin iş birliğinde Türkiye’nin dört bir yanından Enduro tutkunları, İnegöl’de DOSTUM Tesislerinde (1-2 Ekim2022 tarihlerinde ) buluşacak. 2 günlük kamplı organizasyonda kros tutkunu motosikletçiler hem İnegöl’ün doğasını keşfedecek hem de hazırlanan özel parkurda gösteri ve yarışmalarla İnegöllülere adrenalin dolu bir gün yaşayacak.

Bu gerçekleşen  ve gerçekleşmekte olan iki etkinlik vatandaşın istekleri ile ortaya çıkmış Başkan Taban’ın desteği ile hayat bulmuş.

Bundan dolayı Başkan Taban ve ekibi alkışı fazlası ile hak ediyor…

HABERLER