İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa Barosu’nda seçim heyecanı

Önümüzdeki günlerde Bursa Barosu’nda seçim heyecanı yaşanacak.

O seçime girmeden önce kısa bir hatırlatma yapalım:

Normalde Bursa Barosu’nun 2020 yılı Ekim ayında yapılması gereken, ancak yaşanan pandemi sürecinden dolayı defalarca ertelenen genel kurulu, olağanüstü olarak geçen yıl (2 ve 3 Ekim 2021) tarihinde gerçekleşmişti.

Bir önceki yıl yapılan genel kurulda, “Özgür ve Bağımsız Avukatlar Grubu” o zaman seçime mevcut başkan olarak giren Av. Gürkan Altun’la, “Birlikte Yöneteceğiz Grubu” da Av. İrfan Koçak ile yarışa katılmıştı.

Toplam 4 bin 449 avukatın kayıtlı bulunduğu Bursa Barosu’nda 3 bin 444 avukat oy kullanmış, geçerli 3 bin 315 oyun bin 894’ünü alan Av. Gürkan Altun yeniden Bursa Barosu Başkanı seçilmiş, diğer aday Av. İrfan Koçak ise bin 330 oy almıştı.

Gürkan Altun’un Türkiye Barolar Birliğinde yönetim kurulu başkan yardımcısı seçilmesinin ardından başkanlık görevine Metin Öztosun seçilmişti…

Şimdi önümüzdeki 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde yeniden Bursa Barosu’nun seçimleri var…

Bu seçimler biraz daha farklı olacak.

Bu sefer seçimlerde 3 aday yarışacak.

Mevcut başkan Av. Metin Öztosun tekrar aday olurken (Çağdaş grubun), diğer tarafta ise önceki yıllardan siyasetten tanıdığımız bir isim olan Av. Levent Çelik de (sağ kesimin) başkanlığa talip.

Öte yandan, bir önceki seçimde İrfan Koçak’ın listesinde yer alan Av. Hakkı Savunur Soğancı ise “Önce Meslek Grubu”nun başkan adayı olarak sandığa girecek.

Önce Meslek Grubunun yönetim kurulu üyelerini değerlendirdiğimizde farklı dünya görüşleri dikkati çekiyor.

Daha çok mesleki birlikteliklerini öne çıkarıyor.

Neden 3 aday diye araştırdığımızda ise ortaya şu sonuç çıkıyor:

Özellikle geçmişten bugüne kadar geçen seçimlerde sağ grup ön seçim yapmazdı.

Geçen dönem gündeme gelen, ardından bu dönem ilk kez gerçekleşen ön seçim sonrası muhtemelen 3. aday çıkmış diyen avukatlara rastladım.

Bu da ön seçim, daha doğrusu bir önceki seçimlerde “Birlikte Yöneteceğiz Grubu”na oy veren avukatlarda kabul görmemişe benziyor.

Asıl merak ettiğimiz 3. adayın ne kadar oy alacağı?

Alacağı oylar sol gruptan mı yoksa sağ gruptan mı gelecek?

Onu da ilerleyen süreçte öğrenmiş olacağız.

Ama bugünden öğrendiğimiz, Bursa’da 7 bin civarında avukatın olduğu, bunlardan Bursa Barosu’na kayıtlı oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 5 bin 400’ünün aktif olarak görev yaptığını hatırlatalım.

Bu arada, diğer bir ayrıntı olarak da adayların listelerini geç belirlediğini ifade edelim.

Bakalım meslektaş ziyaretlerini sürdüren adayların vaatlerinde neler öne çıkacak?

İpi göğüsleyen isim bakalım kim olacak?

Bekleyip, takip edelim…

MHP’DE SÜRPRİZ İSTİFA

 

Seçimler yaklaştıkça siyasetin suyu da ısınmaya başladı. Bu bağlamda dün akşam siyasette beklenmedik bir istifa gerçekleşti.

Uzun süredir MHP Osmangazi İlçe Başkanı olarak görev yapan Seyfi Seyfioğlu işlerinin yoğunluğunu sebep göstererek görevinden affını istedi.

Bizler için sürpriz bir istifa.

Bakalım, Seyfioğlu’nun yerine kim atanacak, bekleyip takip edelim.

BİLDEF 5. ANADOLU GÜNLERİ BAŞLIYOR

 

Ramazan Alp’in genel başkanı olduğu BİLDEF’in gerçekleştirdiği Anadolu Günleri, pandemi tedbirlerinin kalkmasının ardından kaldığı yerden devam ediyor.

Anadolu Günleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında Çarşamba günü başlayacak, Pazar akşamına kadar devam edecek.

30’un üzerinde il, yöresel kültürüne ait ne varsa bu günlerde tanıtmaya çalışacak.

Bizler de Alp’e bu çalışmalarından dolayı doğdukları yerle doydukları yeri buluşturdukları için ayrıca teşekkür ediyoruz.

 

 

HABERLER