İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa uçuşa geçiyor

Hafta başında Norm Haber stüdyolarında, Yerel Bakış programına konuk olan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile yaklaşık 75 dakika boyunca sohbet ettik.

Milletvekili Esgin, programımızda birçok konuyu gündeme getirdi.

Onlardan bazılarını bu köşeden bugün yazmaya çalışacağız.

İşte o konulardan ilki:

Özellikle Esgin’in de üzerinde hassas bir şekilde durduğu Bursa Memleket Hastanesi.

Şehir Hastanesi’nin açılmasından sonra Memleket Hastanesi’nin akıbeti fazlasıyla merak ediliyor.

MEMLEKET HASTANESİ

Pandemi sonrasında ekonomik kriz ile birlikte hastanenin geleceğinin belirsiz hale geldiğini düşünenlerin sayısı oldukça fazlalaştı.

Konu ile ilgili olarak Esgin, şunları söyledi:

Orası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Proje aşamasının ardından restorasyona başlayacağız. Fakat hastanenin bir kısmı tarihi bina olduğundan bu biraz uzun sürüyor. Bu bittikten sonra ihale sürecine geçilecek. Sürecin işlemesi ile beraber acil binası ve ek bina depreme dayanıksız olduğu için yıkılacak. Hastane tüp geçitle Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ne bağlı, oranın da yeni yapılan hastaneye bağlanması ile 400 yataklı bir hastane olarak halkımızın kullanımına açacağız.”

SAĞLIK YATIRIMLARI

Yine devam eden sağlık yatırımları ile ilgili olarak Esgin, “Acemler’de yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin bitmesi ile beraber bu bölgede bulunan Çekirge Devlet Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi’nin buraya taşınması ile kentimiz ikinci büyük bir hastane kazanacak” şeklinde görüş belirtti.

Gündemde sıcaklığını koruyan bir başka konu hastanelerden randevu alınamaması…

Esgin, bu konuyla ilgili olarak da “özellikle İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığım verilere bakarak şunu söyleyebiliriz ki hastalarımızın 182 haricinde hastanelerden randevusuz şekilde muayene olduğunu görüyoruz” dedi.

HAVA ULAŞIMI

Bu arada, doktorların mali anlamda eylül ayından itibaren rahatlayacaklarını ifade eden Esgin, Bursa’daki ulaşım yatırımları konusunda hızlı trenin Bursa’ya değer katacağını paylaştı.

Esgin’in üzerinde durduğu, takip ettiği bir başka konu ise Yenişehir Havalimanı’nın daha aktif kullanılması.

Bu konuda önemli mesafeler kat edilmiş. Yakında yeni yerlere uçuş olacak. Bu uçuşlar içinde yurtiçi ve yurtdışı yerler olacağını paylaşan Esgin, “Biraz sabırlı olalım” dedi.

EYT konusunu da sorduğumuz Esgin, “Ayrıntıya girmeden söyleyeyim. EYT ile ilgili bir çalışmamız var. Bu konuda toplumda bir beklenti de var. Popülizm üstüne bir icraat ortaya koymadık. Kara delikler oluşturma niyetinde değiliz.” diyerek ucu açık bir yanıt verdi.

Esgin’den öğrendiğimiz, Bursa yakında uçuşa geçecek. Bu uçuşlar hem yurt içi hem de yurt dışı olacak.

Bekleyip, takip edelim…

HABERLER