İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CHP geleneği bozmadı…

Aslında siyasi partilerde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı bayramlaşmaları, bayramın ikinci günü olan bir etkinlikti…

Bu bayrama AK Parti ve CHP bayramlaşmayı arefe gününe çekerek partililerin iki ayağını bir pabuca soktu dersek abartmış olmayız.

Her iki partiden tanıdığım dostlarımızın ‘Bugün bayramlaşma olur mu’ dediklerine şahidiz.

Hele bir de esnaf olanlar bu bayramlaşma tarihine iyice kızgındı demeden geçemeyeceğim.

Bu minvalde arefe gününün ilk bayramlaşması yerelde iktidar olan CHP’nindi. Öncelikle şunu net ifade edelim. CHP bayramlaşma töreni için geleneği bozmadı.

Yıllardır bayramlaştığı mekan olan Kültürpark’taki çay bahçesini seçti.

Saat olarak da 11.00 olarak duyurusu gerçekleşse de fiili olarak bayramlaşma saat 12.00’de başladı.

Bayramlaşmaya gelen isimler arasında önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, önceki dönem il başkanı Turgut Özkan, önceki dönem Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular görebildiğimiz isimlerdi.

Bunu yanı sıra geçmiş dönemlerde il başkanı olarak görev yapan Hüseyin Akkuş ve İsmet Karaca‘yı gözlerimiz arasa da göremedik.

Bunun dışında gelemeyen birçok ismin törenin arefe günü ve iş saatine denk gelmesi sebebiyle katılamadığını söyleyebiliriz.

Yıldırım İlçe Eski Başkanı Ali Togan da annesinin rahatsızlığı sebebi ile bayramlaşmaya gelemeyen isimlerdendi….

Bayramlaşma kalabalık mı diye soran varsa kalabalıktı.

Bir anlamda yerel iktidarın meyveleri kalabalık olarak bayramlaşmaya yansıdı dersek abartmış olmayız.

Gelemeyen CHP’lilerin yerine yeni dönemde saf belirlemeye çalışan isimlerin de bayramlaşmaya geldiğini de söylersek yanlış olmaz.

Saat 12.00’de başlayan bayramlaşma töreninde ilk konuşmayı İl Başkanı Nihat Yeşiltaş yaptı.

Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sonrasında da Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk kürsüye çıktı.

Ardından sırasıyla Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan söz aldı.

Neler konuşulduğunu sitemizde okumanız mümkün. Ama konuşmalarda en önemli detay ise Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yakın tarihte yapacağı icraatlarının müjdesi idi. Yakın tarihte dört anaokulu ve yurt temelinin atılacağının müjdesini verdi.

CHP’nin bayramlaşmasının ardından akşam saatlerinde saat 18.00’de başlayan AK Parti Bursa teşkilatının bayramlaşması vardı.

Onunla ilgili detayları da yarınki yazımızda kaleme alacağız.

Bu vesile ile biz de başta tüm okuyucularımız olmak üzere Türk İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, hac farizası için kutsal topraklarda bulunan kardeşlerimizin de haclarının Cenab-ı Allah tarafından kabul edilmesini temenni ediyoruz.

HABERLER