İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CHP’de örgütü takan lider yok!

Ana muhalefet partisi CHP’yi anlayabilene aşk olsun!

Daha doğrusu lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu demek daha doğru olacak.

Kendi partilileri dışında ya da diğer bir ifade ile herkesi bir yerlere getiriyor.

Amma velakin ömrünü CHP’de harcayanlara bir makamı çok görüyor.

İşte örnekleri…

Son yerel seçimlerde hayatı boyunca CHP’ye oy vermemiş Mansur Yavaş’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı, yok bu yetmezmiş gibi önceki genel seçimlerde İYİ Parti’ye ödünç milletvekili verip TBMM’de temsil edilmesini sağladı.

Yine aynı seçimlerde uzun yıllardır Millî Görüş siyasetinden tanıdığımız Mehmet Bekaroğlu’nun milletvekili olmasını sağladı.

Bunlar da yetmedi, geçmişte DYP ve ANAP’ta siyaset yapan İlhan Kesici, Bursa özelinde Turhan Tayan gibi isimleri senelerdir sırtında TBMM’ye taşıdı.

Son genel seçimlerde toplamda yüzde 1 oyu olmayan partilere 40’a yakın milletvekilliği dağıttı…

Bu dağıtımı çok sevmiş ki önümüzdeki yerel seçimlerde Millet İttifakı partilerinin seçimlerde sandığa tek başına girme kararı almasının ardından bu sefer Millet İttifakı’nın son genel seçimlerde aday olan isimlerini partisine almaya başladı…

Şimdi Bursa özelinde ise uzun yıllardır DP başta olmak üzere son seçimlerde de İYİ Parti’nin milletvekili adayı listesinde yer alan İbrahim Alagöz’ü partisine kabul etti.

İddialara göre de İbrahim Alagöz’ü önümüzdeki seçimlerde Nilüfer Belediye Başkan Adayı yapacakmış.

Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan, emeğe saygı diye bas bas bağıran Kılıçdaroğlu, ne hikmetse aynı saygıyı kendi partisine göstermiyor.

Şimdi sormak lazım; Bursa özelinde yıllardır partinin emekçisi olan, il başkanlığı yapan, önceki dönem il başkanları Hüseyin Akkuş, Şadi Özdemir, İsmet Karaca gibi isimlerin İbrahim Alagöz kadar da mı bu partide emekleri yok!

CHP açısından baktığımızda kazanılması garanti olan ilçede bunların başkanlık yapmaya CV’leri mi yetersiz?

Yok bu isimler yetersiz diyorsan, adı CHP ile özdeşleşen genç nesil siyasetçi olarak sayabileceğimiz Kıvanç Atmaca, Erman Aydıngün gibi isimlerin Alagöz’den neyi eksik?

Yok bunlar da yetmiyor dersen, senelerdir partinin emekçisi, mevcut belediye başkanı Turgay Erdem’in yeniden aday gösterilmesi noktasında Alagöz’den neyi eksik?

Sormak lazım Kemal Kılıçdaroğlu’na, her fırsatta emek emek diye bağırmasına bağırıyorsunuz amma velakin kendi örgütünüzün emekçilerine aynı saygıyı göstermiyorsanız o zaman size samimiyet yoksunu demezler mi?

O açıdan CHP’nin her hali yapmacık geliyor bana…

CHP’de önce lider değişmeli, ardından başka şeyler.

Bu kafayla gidilirse CHP’nin oyu bırakın artışı dibe vurur.

Son genel seçimlerde başka partilerle yapılan iş birliğinin CHP’ye bir faydası olmadığı ortaya çıktı. Başka partilerden ithal edilen adayların da CHP’ye pek faydası olmaz.

Benden hatırlatması…

Bakalım bu gidişle Kılıçdaroğlu kaç yerde partisi kökenli olmayan, başka partilerden ithal ettiği adayları yerel seçimlerde başkan ya da meclis adayı gösterecek.

Bekleyip görelim…

 

HABERLER