İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DEVA Bursa Teşkilatı Babacan’a gitti…

AK Parti’den ayrıldıktan sonra büyük umutlarla kurulan Ali Babacan’ın lideri olduğu DEVA Partisi için son yerel seçimler büyük bir sınavdı.

Bu sınavda DEVA’nın ne oy alacağı merak konusu idi…

O meraklar giderildi.

Sonunda tabiri caizse sıfır çekti.

Bir önceki genel seçimlerde Millet İttifakı ile seçimlere giren Babacan ve ekibi CHP’nin o zamanki lideri hesap uzmanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 15 milletvekili koparmıştı…

Ama bu seçimlerde ittifaklar gerçekleşmeyince alınan oy sayısı sadece 37 bin civarında.

Kurulduğu ilk günden itibaren Bursa teşkilatlarına kimler geldi, kimler geçti dersek neredeyse Bursa’dan alınan oydan daha fazla rakam çıkar.

O gelip geçenlerin bir kısmı YRP’ye, İYİ Parti’ye, AK Parti’ye, CHP’ye katılmış durumda.

Geride kalan bir avuç DEVA’ya gönül veren de bu bağlamda ‘gelecekte ne olacak?’ sorusuna ve kongre takvimine ilişkin sürecin yanıtını bulma adına önceki gün Ankara’ya gittiler.

Genel Merkezde Ali Babacan ve Sadullah Ergin ile görüşen DEVA Bursa heyeti, ardından Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın’ın misafiri oldular.

Mecliste yenilen yemeğin ardından Bursa’ya dönen DEVA Teşkilatı’na Genel Başkan Ali Babacan “rakamlara takılmayın” diye mesaj vermiş…

Gel de bu rakamlara takılma!

Ne diyelim bu DEVA kendisine deva olabilecek mi?

Onu da ileride hep beraaber göreceğiz.

BİHMED KONGREYE GİDİYOR

Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri (BİHMED) Bursa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’dir.

Benim de mensubu olmakla gurur duyduğum derneğin, son 9 yıldır başkanlık görevini üstlenen Kadir Oruç’un yanına dün uğrayıp kısa bir süre sohbet etme fırsatını yakaladım.

BİHMED’in kurulduğu ilk günden itibaren yönetimlerde bulunan Oruç’a son dokuz yılın özetini sorduğumda “17 ilçede mezunlar derneklerimizi kurduk. Her iki ayda düzenli olarak bir ilçede toplandık. Her hafta düzenli olarak yönetim kurulu toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu toplantıların birçoğuna yönetim kurulu üyelerimiz ve gönüllülerimiz tam kadroya yakın katıldı.  Bu toplantılarımıza tüm ilçelerimiz katıldı. Ardından film festivallerini geleneksel hale getirdik. Bu arada öğrencilerimizin gelişimine katkı koyacak birçok çalışma da bu dönemde hayat buldu. Artık bayrağı devretme zamanı” dedi.

Bundan sonraki süreçte de her zaman camianın içinde olacak Oruç, görevi camianın yakından tanıdığı biri isim olan Coşkun Evkuran’a  devredecek.

4 Mayıs’ta saat 17.30’da Merkez İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşecek kongreye yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Bize de düşen hayırlı olsun demek…

HABERLER