İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DEVA’daki sıkıntının asıl sebebi bazı delegelerin Kızılyel’e oy vermesi mi?

Özellikle son zamanlarda Ali Babacan’ın liderliğini yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Bursa teşkilatlarında yaşanan sıkıntılar dikkatlerden kaçmıyor.

Bu minvalde DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak ile İl Teşkilat Başkanı Sadık Kutlucan arasında yaşanan sıkıntıyı, Olay gazetesinden değerli büyüğüm Ahmet Emin Yılmaz ağabeyin köşesinde okuduk.

Malum, sonrasında DEVA Büyükorhan İlçe Başkanı Murat Bozkuş’un istifa açıklamasına Bursa İl yönetiminin “biz yetkiyi daha önce iptal ettik” açıklamaları…

Velev ki Bozkuş, kendisi değil de partinin isteği ile görevden alındı veya ayrıldı.

O zaman parti yönetimine sormazlar mı?

Bu adamı daha dün sen atadın, bugün sen görevden aldın.

Neden böyle bir hata yaptın.

Hiç araştırma yapmadın mı?

Burası yapboz tahtası demezler mi?

Sadece bu kadar mı?

Bunun yanı sıra keza son İl Başkanlığı seçiminde Özgöz’ün karşısında aday olan Erman Kızılyel’e aday olması için oy veren ya da kongrede imza atan ya da destekleyen delegelerin yaşadığı iddia edilen mobbingler de kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

Yine DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ile İl Başkanı Serkan Özgöz’ün, dolaylı veya direkt akraba olduğu iddiaları da partinin kulislerinde konuşuluyor.

Bunların hepsi birer iddia.

Ama gerçek olan şu:

Sadece ‘size oy vermedi, karşınızdaki rakip adayı destekledi’ diye, sizin gibi düşünmeyenlere mobbing uygulaması demokrasi ile bağdaşmıyor.

Özellikle gerçekten böyle bir durum varsa, bu hal, hareket ve tavırlar DEVA Partisi’nin kuruluş felsefesine aykırı…

Şimdi bu saatten sonra İl Başkanı Özgöz’ün kamuoyu ile paylaşması gereken birkaç nokta var.

Onlardan ilki Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ile dolaylı veya dolaysız akrabalık ilişkisinin olup olmadığına yönelik iddialara yönelik bir açıklama yapması ve cevap vermesi.

Bu konuda yapacağı açıklama tüm soru işaretlerini gidermiş olacak.

Diğeri de il başkanlığı seçiminde rakibini destekleyen hiçbir ilçe başkanı ve il delegesine mobbing uygulanıp uygulanmadığına dair açıklamaları olacak.

Bakalım bu iddialara karşı DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, herhangi bir açıklamada bulunacak mı?

Bekleyip, takip edelim…

Açıklamada bulunursa bizler de bu köşeden yayınlayacağız.

DAĞDER’DE 5. ADAY ÇIKACAK MI?

Mayıs ayının son günlerinde genel kurulunu gerçekleştirecek sivil toplum kuruluşlarından biri de DAĞDER. Mevcut durumda dört isim adaylığını resmen açıkladı.

Öte yandan, kongrede oy kullanmak isteyen üyelerin oy kullanabilmesi için aidat ödeme süresi 26 Nisan 2022 tarihinde bitti.

Toplamda 12 bine yakın üyesi bulunan dernekte oy kullanacak üye sayısı çok fazla değil.

Bir tarafta bu gerçekler yaşanırken, diğer tarafta da kulağımıza gelen bilgilere göre, dernekte adaylık için 5. adayın ismi konuşulmaya başlandı.

O ismin bürokrat ve Bursa kamuoyunun yakında tanıdığı bir isim olduğu iddia ediliyor.

Kim mi?

O isim netleşirse bu köşeden duyurmuş olacağız.

ALTEPE VE VARDAR ÜSKÜP’TE

Öncelikle şunu net olarak ifade etmek gerekiyor. Başta Üsküp olmak üzere Rumeli ve Balkan coğrafyasında birçok eserin yeniden hayat bulmasında önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yine önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılarından Bayram Vardar’ın büyük emekleri vardır. İki isimden ‘biri icrada, diğeri de mutfakta’ ifadesini kullanmak yanlış olmaz.

Şu an iki isim aktif görevleri olmasa da köklerinin olduğu baba ocağı ile irtibatlarını devam ettiriyorlar. Bu bağlamda geçen hafta içinde her iki isim Üsküp’te Köprü, İstanbul Üsküp ve Ensar Derneği’nin geleneksel iftarına katıldılar.

Sonrasında ise Vardar ve Altepe, Üsküp Belediye Başkanı seçilen Daniela Arsovska’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

HABERLER