İlhami Yıldız
İlhami Yıldız
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Devir teslim törenleri ve Erkan Aydın’ın ilk icraatları

Gerçek olan şu: Demokrasilerin en önemli sonuçlarından biri sandıktan çıkana tepki göstermek değil, kabullenmektir.

Milletin kararının üstünde bir karar yoktur.

O kararlar içinde Bursa‘da yerel seçim sonucunda il ve ilçe belediyelerinin bir kısmında “değişim” kararı çıktı.

Belediyelerin bazılarında devir teslim töreni gerçekleşirken, bazılarında bu tören sudan sebeplerden dolayı gerçekleşemedi.

Bursa özelinde yapılan bazı törenler var ki partileri farklı olsa da gerçekten de görevi devreden belediye başkanına ve görevi alan  belediye başkanınına ne kadar övgüler dizilse yeridir.

Onlardan ilki Mustafakemalpaşa

Bu dönem partisi tarafından aday gösterilmeyen Mehmet Kanar, 2019 yerel seçimlerinde rakibi olan CHP‘nin adayı Şükrü Erdem ile bu sefer halef selef oldu.

Siyasi nezaketin tavan yaptığı devir teslimde olgunluk ve abi-kardeş hukuku ön plandaydı.

Biri görevi alırken, diğeri görevi teslim ederken mutlu idi…

Her ikisi de alkışı hak ediyor.

Yine bir başka alkışı eden başkanlar ise Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile görevi devreden Mustafa Dündar.

Görev yaptığı 15 yıl boyunca bir siyasetçinin neler konuşması ve konuşmaması gerektiğini bilen Dündar da görevi devrederken halefini onurlandırdı.

Görevi devralan Erkan Aydın da aynı şekilde  yanıt vererek, “abi kardeş ilişkimiz her zaman devam edecek, her zaman Mustafa Başkanı arayacağım” dedi.

Devir teslim töreninden önce Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenliklerinin kurdelesini iki başkanın beraber kesmesi de ayrıca tebriki gerektiriyor.

***

Koltuğa oturur oturmaz hemen icraata başlayan Aydın, önce personeli ile bayramlaştı, teravih namazından sonra da halka tatlı dağıtttı.

İlerleyen saatlerde ise Üftade Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek dua etti.

Sonrasındaysa selefi Mustafa Dündar başta olmak üzere buradaki vatandaşlarla biraraya gelerek fotoğraf çektirdi, Kadir gecelerini tebrik etti.

Öte yandan, bölgede görev yapacak İvazpaşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Bayrık, Alipaşa Mahallesi Muhtarı Ali Bodur, Kavaklı Mahallesi Muhtarı Serap Özbay ve Mollafenari Mahallesi Muhtarı Orhan Çile‘nin hem tebriklerini alan hem de ihtiyaçlarını dinleyen Aydın, mahallelerin en önemli ihtiyacı olan iki bankamatik sözünü verdi. İlgililerle görüşerek gereğinin yapılması talimatını  da vermiş oldu.

Bankamatiklerden biri İvazpaşa’ya diğeri de Kavaklı Mahalle Muhtarlığı’nın yanına yapılacak.

Bize de hayırlı olsun demek düşüyor.

Osmangazi’de ilk meclis salı günü

Yerel seçimler sonrası beş gün içerisinde meclislerin toplanması gerekiyor. Bundan dolayı meclisler de bayramdan önce toplanacak.

Bu minvalde Osmangazi Belediye Meclisi de salı günü saat 10.00’da ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Meclis’te CHP’nin 27, Cumhur İttifakı’nın 18 üyesi bulunuyor.

AK Osmangazi üç yerde

Osmangazi teşkilatı olarak yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı seçimlerin ardından çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu minvalde Adnan Kurtuluş ve ekibi Kadir Gecesi üç ekiple Üftade, Demirtaş ve Abdal’da hem kestane şekeri dağıttılar hem de vatandaşların Kadir gecesini tebrik ettiler.

Sendikalar arası değişim gözlerden kaçmıyor

Yerel seçimler sonrası dikkat çeken en önemli detaylardan biri de sendikalardan istifalar. Özellikle CHP’ye geçen belediyelerde bazı sendikaların çalışanları istifaya zorladığı ifade olunuyor.

Burada kimi zaman belediye başkanlarının ismini kullandığı da iddia ediliyor.

Seçilen belediye başkanlarının bu konuda çalışanlarını rahatlatması gerektiğini düşünüyor, kısa zamanda açıklama yapacaklarını umuyorum.

Uyarı bizden, değerlendirmek onlardan…

 

HABERLER